Ev Yapımı Granola Bar

Kısa sürede pişen ve içeriğinde bulunan kuru yemiş, meyve parçaları, yulaf, keten tohumu, susam, pekmez, bal gibi ürünlerle enerji deposu, günlük vitamin ve mineral kaynağı bu sevimli gün boyu yanınızda taşıyarak karın kazınmasına ve paketli- katkı maddeli, hazır gıdalara savaş açabilirsiniz.

Son yıllarda artan obeziteye, çok fazla yemediğinde gelen açlık, şeker krizine de savaş açabilirsiniz bu ev yapımı granola bar sayesinde. Yulaf kepeği, kuru meyveli müsli, keten tohumu, susam, kavrulmuş badem, kuru üzüm, ceviz içi, fındık ve diğerleri; sizi sağlıklı bir tokluk vadediyor.

Bunun yanı sıra çay ve kahvenin yanında sevdiklerinizle paylaşabilirsiniz.

Ev Yapımı Granola Bar Tarifi İçin Malzemeler
  • 2 Su Bardağı Yulaf Kepeği
  • 1 Su Bardağı Kuru Meyveli Müsli
  • 1/2 Su Bardağı Keten Tohumu
  • 1/2 Su Bardağı Susam
  • 1 çay Bardağı Kavrulmuş Badem
  • 1 çay Bardağı Kuru üzüm
  • 1 çay Bardağı Ceviz Içi
  • 1 çay Bardağı Fındık
  • 1 çay Bardağı Kurutulmuş Yaban Mersini
  • 1/2 çay Bardağı Kabak çekirdeği Içi
  • 1/2 çay Bardağı çiğ Kaju
  • 1/2 çay Bardağı Rendelenmiş Hindistan Cevizi
  • 10 Adet Kuru Incir
  • 10 Adet Kuru Kayısı
  • 10 Adet Hurma
  • 1 Su Bardağı üzüm Pekmezi
  • 1/2 çay Bardağı Bal
  • 1 Yemek Kaşığı Esmer şeker
  • 1 çay Kaşığı Tarçın
Ev Yapımı Granola Bar Tarifi Nasıl Yapılır?
  1. Çekirdeklerini çıkardığınız hurma, kuru kayısı, incir ve kurutulmuş yaban mersinini özleşip birbirine yapışması için; küçük parçalar halinde doğramak yerine mutfak robotundan geçirin.
  2. Çiğ kaju, fındık, ceviz ve badem içi ile kabak çekirdeği içinin yarısını mutfak robotuna aktarın ve küçük parçalar haline gelene kadar çalıştırın.
  3. Üzüm pekmezi, bal, tarçın ve esmer şekeri küçük bir kapta, kısık ateşte kaynatın.
  4. Mutfak robotundan geçirdiğiniz karışımı; yulaf kepeği, kuru meyveli müsli, keten tohumu, susam, kuru üzüm, kalan kabak çekirdeği içi ve rendelenmiş Hindistan cevizi ile harmanlayın.
  5. Kısık ateşte kaynattığınız pekmezli karışımı da harca ekleyip, tahta bir kaşık yardımıyla karıştırın.
  6. Isıya dayanıklı fırın kabına yağlı kağıt serin. Hazırladığınız granola bar karışımını kaba aktarın. Üzerini sıkıca bastırarak düzeltin.
  7. Önceden ısıtılmış 160 derece fırında 20 dakika kadar pişirin. Fırından çıkarttıktan sonra arzu ettiğiniz gibi dilimleyin.
  8. Gün boyunca sizi kendinize getirecek, elinizden düşürmeyeceğiniz atıştırmalık barları, bu şekilde 5 dakika kadar pişirin.
  9. Soğuttuktan ve kıvam aldıktan sonra ikram edin. Sevdiklerinizle birlikte taze taze paylaşmak için ağzı kapalı, havası alınmış bir kapta muhafaza edin.
Hedik

Hedik

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
11 ay önce
Kürt Böreği

Kürt Böreği

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
1 yıl önce
Kolay Pizza

Kolay Pizza

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
1 yıl önce
Mantar Soslu Çökertme Kebabı

Mantar Soslu Çökertme Kebabı

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
11 ay önce
Patatesli Kek

Patatesli Kek

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
1 yıl önce