Etli Yaprak Sarma

2023-09-17 00:50:16 - Yemeklik.com.tr

Her an ve her yerde rahatlıkla yenilebilir olması nedeniyle tercih edilen kadar olmasa da etlisini de ayrı sever, tek başına ana niyetine tüketiriz.

Yaprak sarmasının içinin yapılışından yaprak sarmasının nasıl pişirileceğine detaylı bir şekilde anlattığımız en güzel yaprak sarması karşınızda.

Farklı pişirme alternatiflerini de paylaştığımız kıymalı yaprak sarmasını severler, akşama ziyafet var. Yanına da varsa biz tamamız!

Etli Yaprak Sarma Tarifi İçin MalzemelerEtli Yaprak Sarma Tarifi Nasıl Yapılır?
  1. Yaprakları kaynattığınız suya 4-5 dakika yatırın, süzgeçe alarak süzün.
  2. Pirinci sıcak suda ıslattın 30 dakika kadar bekleyin ve süzün.Soğanı yemeklik doğrayın. Pirinç, kıyma, soğan, salça, tuz, yağ ve baharatları geniş ve derin bir kaba alın.
  3. Güzelce yoğurun.
  4. Yaprağın sapını koparın. Mat ve damarlı kısmı size bakacak şekilde bir tabağa serin.
  5. Kıymalı harçtan koyarak sarın. Sarmaları tencereye dizin.
  6. Domateslerin kabuklarını soyun. Sıvıyağda soteleyin suyunu, tuzunu ekleyerek karıştırın ve 2-3 dakika daha pişirerek ocaktan alın.
  7. Domatesli sosu sarmaların üzerine dökün. Pişme esnasında yaprakların açılmaması için üzerine porselen bir tabağı ters çevirerek kapatın.
  8. Orta ateşte suyunu çekip pişinceye kadar kapağı kapalı olarak pişirin. Yoğurtla birlikte sıcak servis yapın. Afiyet olsun.

Daha Fazla Gönderi