Etli Güveç
2024-03-22 23:02:03 - Yemeklik.com.tr
Sebzeleri kızartılmadığı için bu güvecin tadı çok hafif ve nefis oluyor. Sebzeleri fırına veriyor, o sırada etleri lokum gibi pişirmek için kolları sıvıyoruz. Hem lezzeti enfes hem de yapması kolay bir etli güveç çıkıyor ortaya. Yanına da pilavla efsane menü hazır.
Etli GüveçTarifi İçin Malzemeler- 300 Gram Dana Kuşbaşı Eti
- 1 Adet Soğan
- 1 Yemek Kaşığı Salça
- 2 Yemek Kaşığı Sıvı Yağ
- 1 çay Kaşığı Tuz
- 1 çay Kaşığı Karabiber
- 2 Adet Patlıcan
- 3 Adet Patates
- 3 Adet Yeşil Biber
- 2 Adet Kırmızı Biber
- Tüm sebzeleri eşit büyüklükte doğrayarak yağ ile harmanlayıp 200 derecelik fırında 20 dakika pişirin. Eti suyunu çekene kadar kavurun.
- Yağ,salça ve soğanı ilave ederek kavurmaya devam edin.
- 1 su bardağı sıcak su ilave edip yirmi dakika kadar pişirin.
- Son olarak eti ve sebzeleri birleştirin.
- Güvecinize aktarın üstüne bolca kekik döküp tekrar fırına verin . 180 derecede 30 dakika pişirin.
- Çıkarıp sıcak sıcak servis edin. Afiyetler olsun.