Yemeklik.com.tr 11 ay önce
yemeklik #et

Etli Çökertme Kebabı

Birden fazla lezzetin bir arada olduğu bu benzersiz lezzete hayır diyemeyeceksiniz. Etli çökertme kebabı tarifi ile gözlere hitap edip, damakları tatlandıracak; herkesin midelerini dolduracaksınız. Kolları sıvayın ve mutfağa kadar geçin.

Etli Çökertme Kebabı Tarifi İçin Malzemeler
  • 500 Gram Kuşbaşı Et
  • 1 Adet Soğan
  • 2 Adet Patates
  • 2 Adet Yeşil Biber
  • 1 Adet Kapya Biber
  • 1 Adet Patlıcan
  • 1 Diş Sarımsak
  • 1 Kase Süzme Yoğurt
  • 1 Yemek Kaşığı Tereyağ
  • 1 çay Kaşığı Kekik
  • 1 çay Kaşığı Karabiber
  • 1 çay Kaşığı Pul Biber
Etli Çökertme Kebabı Tarifi Nasıl Yapılır?
  1. Öncelikle kuşbaşı etimizi düdüklü tencerede 20 dakika kadar haşlayalım.
  2. Bu sırada patateslerimizi çok ince ve uzun şekilde, patlıcan ve biberleri de şekil farketmeksizin doğrayıp, bir güzel kızartalım.
  3. Ayrı bir tencere veya tavaya tereyağımızı koyup, erimeye bırakırken soğanlarımızı doğrayıp bir güzel kavuralım.
  4. Üzerine de haşladığımız eti ekleyip, orta ateşte beş dakika kadar pişirelim.
  5. Etin üzerine isteğinize göre tuzunu ve baharatlarını ilave edip, bir güzel karıştırın.
  6. O sırada süzme yoğurdunuzu ve sarımsağınızı hazırlayın ve kızarttığınız patlıcan ve biberleri ekleyip harmanlayın. Afiyet olsun.
Boşnak Kurabiyesi

Boşnak Kurabiyesi

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
1 yıl önce
Yumuş Poğaça

Yumuş Poğaça

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
11 ay önce
Fit Mozaik Pasta

Fit Mozaik Pasta

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
1 yıl önce
Mor Lahana Salatası

Mor Lahana Salatası

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
11 ay önce
Nohutlu Kuru Bamya

Nohutlu Kuru Bamya

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
11 ay önce