Etli Ali Nazik
Kebapçıların özel tarifini ve lezzet sırlarını açıklıyoruz. Adını duyduğunuz anda ağızları sulandıran meşhur kebap tarifi: Etli Ali Nazik tarifi. Yanına ekleyeceğiniz leziz salatalık mezesi ve bulgur pilavı eşliğinde fevkaledenin fevkinde damak çatlatan bir sofra kurabilirsiniz. Afiyetler olsun!
Etli Ali NazikTarifi İçin Malzemeler
- 300 Gram Kuşbaşı Et
- 1 Adet Soğan
- 3 Yemek Kaşığı Sıvı Yağ
- 1 Yemek Kaşığı Salça
- 1 çay Kaşığı Tuz
- 1/2 çay Kaşığı Karabiber
- 3 Adet Patlıcan
- 1 Su Bardağı Yoğurt
- 2 Diş Sarımsak
Etli Ali NazikTarifi Nasıl Yapılır?
- Eti tencereye alıp suyunu çekene kadar pişirin.
- Yağı ve soğanı ekleyin. Biraz kavrulunca salçayı, baharatları ve sıcak suyu ekleyip pişmeye bırakın.
- Patlıcanları birkaç yerinden çizik atarak fırında 200 derecede 25-30 dakika kadar közleyin. Patlıcanların kabuğunu soyup bıçak ile püre haline getirin.
- Soğuduktan sonra sarımsaklı yoğurt ile karıştırın. Eti de üzerine ekleyerek servis yapın.
- Etli ali nazik tarifiniz hazır. Afiyet olsun!