Yemeklik.com.tr 1 yıl önce
yemeklik #sandvic

Et Dürüm

Sokak lezzetlerinin en güzeli değil midir dürüm?İçi bol soğanlı,maydanozlu,domatesli olur. Her ısırıkta etin suyuyla ıslattığı o nefis lavaşların tadı doya doya çıkarılır. İyi bir dürümün olmazsa olmazı ise lokum gibi pişmiş etlerdir. Bugün o nefis sokak lezzeti olan et dürümleri tüm sırlarıyla evde yapıyoruz. Dilerseniz ev yapımı lavaş kullanarak da tarifimizi deneyebilirsiniz. Şimdiden keyfi bol olsun diyoruz!

Et Dürüm Tarifi İçin Malzemeler
  • 500 Gram Kuşbaşı Et
  • 1 Tatlı Kaşığı Toz Kırmızı Biber
  • 2 Yemek Kaşığı Tereyağı
  • 1 Tatlı Kaşığı Tuz
  • 1 çay Kaşığı Karabiber
  • Arasına koymak için:
  • 1 Adet Soğan
  • 2 Adet Domates
  • 1/2 Demet Maydanoz
  • 1 Paket Lavaş
Et Dürüm Tarifi Nasıl Yapılır?
  1. Etleri küçük küçük doğrayın ve bir tencereye alın.
  2. Kendi sularında yumuşayana kadar pişirin.
  3. Bir tavaya tereyağı ve baharatları alın. Tereyağı eridikten sonra içerisine pişen etleri ve tuzu ilave ederek biraz kavurun.
  4. Lavaşı etin suyuna bastırın. Ardından içerisine etleri, maydanoz, soğan ve domatesleri ilave edin. Güzelce sarın.
  5. Ardından servis edin. Afiyetler olsun.
Pirinçli Kabak Mezesi

Pirinçli Kabak Mezesi

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
1 yıl önce
Burma Kadayıf

Burma Kadayıf

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
1 yıl önce
Buyurdi

Buyurdi

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
11 ay önce
Izgara Somon Salatası

Izgara Somon Salatası

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
11 ay önce
Fırın Karnabahar

Fırın Karnabahar

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
10 ay önce