Yemeklik.com.tr 1 yıl önce
yemeklik #recel

Erik Marmelatı

Rengiyle dahi mutlu etmeyi başaran bir meyve daha varsa o da mürdüm eriğidir. İçi sulu sulu, morun her tonunu yansıtan bu meyve özellikle sindirim sistemine olan destekleriyle yakından tanınıyor. Bunun yanında hafif mayhoş tadıyla , , çok yakışıyor. Kısacık mevsiminde damaklarda güzel anılar bırakıyor.

Ancak onu saklayıp, daha uzun süre keyfini çıkarmak da istiyoruz. Bunun en güzel yöntemi ise reçelini ya da marmelatını yapmak. Reçelden farklı olarak daha az şeker kullanılan ve daha kısa sürede yapılabilen marmelat tarifini vermek istedik bugün. Dilerseniz tatlılarınıza sos yapın ya da sabah onun rengi ve tadıyla güzelleştirin. Buyursunlar. Afiyet olsun!

Erik Marmelatı Tarifi İçin Malzemeler
  • 500 Gram Mürdüm Eriği
  • 1,5 Su Bardağı Toz şeker
  • 1 Su Bardağı Su
  • 1/3 Adet Limon
Erik Marmelatı Tarifi Nasıl Yapılır?
  1. Erikleri bir tencereye alın.
  2. Üzerine toz şekeri ilave edin ve 1 saat kadar bekletin. Vaktiniz varsa 1 gece önceden bile bekletebilirsiniz.
  3. Şeker ile eriklerin biraz bütünleştiği 1 saatin sonunda üzerine suyu ilave edin.
  4. Tencereyi orta ateşteki ocağa alın.
  5. Kapağını kapatın ve üzerinin köpükleştiğini, eriklerin kendini bıraktığını görene kadar pişirin.
  6. Eriklerin marmelat kıvamına geldiğini gördüğünüzde kapağı açın ve limon suyunu ekleyin , 5 dakika daha pişirin. Ocağın altını kapatın, bekledikçe kıvamı koyulaşacaktır bu sebepten çok kaynatmayın.
  7. Leziz erik marmelatı hazır. Afiyetler olsun!
Dört Malzemeli Puding

Dört Malzemeli Puding

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
11 ay önce
Tavuklu Patlıcan Oturtma

Tavuklu Patlıcan Oturtma

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
1 yıl önce
Bayat Simitten Kahvaltılık

Bayat Simitten Kahvaltılık

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
11 ay önce
Bal Kabaklı Tarhana Çorbası

Bal Kabaklı Tarhana Çorbası

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
11 ay önce
Terbiyeli Un Çorbası

Terbiyeli Un Çorbası

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
11 ay önce