Empanada

2023-09-20 18:58:25 - Yemeklik.com.tr

Latin Amerika lezzeti, bizdeki çiğ böreğin kuzeni Empanada tarifi, kahvaltı ve beş çayı sofralarını şenlendirmeye geliyor. Haydi sizi mutfağa alalım!

Empanada Tarifi İçin MalzemelerEmpanada Tarifi Nasıl Yapılır?
  1. Patatesler; kabukları soyulup, iri küpler halinde doğranıp haşlanır. Tavaya sıvı yağ konulup küp doğranmış soğan kavrulur.
  2. Patatesler haşlanıp yumuşayınca süzdürülür. Ezildikten sonra kuru soğanlara eklenir, tereyağı ve baharatlarla iyice karıştırılır. En son garnitürler eklenip hafifçe karıştırılır. Soğuması beklenir.
  3. Tuz ve un karıştırılıp ortası havuz gibi açılır. Su ve yumurta eklenip 10 dakika yoğrulur. Üzeri nemli bezle örtülüp 10 dakika dinlendirilir. Dinlenen hamur uzun şerit şeklinde açılıp eşit parçalara bölünür.
  4. Bezeler yuvarlak şekilde açılıp içerisine iç harçtan konulur. Kapatılır ve uçları yapıştırılıp keserek düzeltilir. Şekil verilip derin kızgın yağda kızartılır. Afiyet olsun. ⠀

Daha Fazla Gönderi