Elmalı Dilimler
2023-09-25 12:46:02 - Yemeklik.com.tr
1 yumurta ve 1 kaşık reçel varsa bu tarifi deneyin derim. Klasik elmalı kurabiye tariflerine fark atar! Elmalı dilimler tarifi sizi bekliyor.
Elmalı Dilimler Tarifi İçin Malzemeler- Hamur için:
- 150 Gram Tereyağı
- 3 Yemek Kaşığı Pudra şekeri
- 1 Adet Yumurta
- 1/2 çay Kaşığı Kabartma Tozu
- 1 Paket Vanilya
- 2-3 Su Bardağı Un
- İç harç için:
- 3-4 Adet Elma
- 2 Yemek Kaşığı şeker
- 1 çay Kaşığı Tarçın
- 1 Tatlı Kaşığı Tereyağı
- 1 Yemek Kaşığı Kayısı Reçeli
- Önce iç harç için elmaları soyup ufak doğrayın. Derin bir tavaya alın. Üzerine şeker, tereyağı, tarçın ekleyip ocakta beş on dakika kadar ara ara karıştırarak pişirin. Elmalar yumuşayacak ama ezilmesin.
- Elmalar önce suyunu salacak sonra çekmeye başlayacak. O aşamada kayısı reçelini ekleyin, kayısılar iri ise önce küçültün. Birkaç dakika daha karıştırın ve ocaktan alın. Soğumaya bırakın. (Daha hızlı soğuması için ayrı bir tabağa alın.)
- O sırada hamur malzemelerini yoğurma kabına alın ve pürüzsüz kıvam alana kadar yoğurun. Unu azar azar ekleyin.
- Hazır hamuru hafif unlu tezgaha alın. Merdane ile dikdörtgen açın. Çok ince olmasın.
- Ortasına soğuk harcı uzunlamasına yayın. İki ucunu birbirinin üstüne gelecek şekilde kapatın. Hiç bekletmeden dilimlere ayırın.
- Yağlı kağıt serilmiş tepsiye aralıklı dizin. Kurabiyelere biraz bastırıp düzeltin. Önceden ısıtılmış 180 derece alt üst ayar fırında orta seviyede pembeleşinceye kadar pişirin.
- Fırından çıkan kurabiyeler soğuyunca üzerine pudra şekeri eleyin. Sıcakken elemeyin, pudra şekeri erir.