Elma Balı
Tam elmalar ile yaptığınız o nefis , ve tariflerinden artan kısımları değerlendirmek için şahane bir imiz var. Bu tarifleri hazırlarken bir güzel soyduğunuz o elmaların kabukları ve posasıyla elma balı hazırlıyoruz. Yapılışı oldukça pratik bu tarifimizi kavanozlara doldurup buzdolabında yaklaşık 30 gün saklayabilirsiniz.
Deneyeceklere şimdiden afiyetler olsun!
Elma Balı Tarifi İçin Malzemeler
- 8 Adet Elma
- 4 Su Bardağı Su
- 1 Su Bardağı Toz şeker
Elma Balı Tarifi Nasıl Yapılır?
- Elma kabuklarını ve içlerini tencereye alın, 4 su bardağı soğuk su ile orta ateşte renklerini verip, yumuşayana kadar kaynatın.
- Suyunu dikkatlice süzün ve 3 su bardağını ayırın.
- Elma suyu ve şekeri ufak bir tencerede kaynatıp, hafif koyu akışkan hale gelene kadar ocakta tutun.
- Ocaktan almadan önce soğuk bir tabağa bir kaç damla koyun ve jelleşmeyi mutlaka görün.
- Hazırladığınız elma balını kavanozlayın ve oda sıcaklığına geldikten sonra buzdolabında yaklaşık 30 gün saklayabilirsiniz. Afiyet olsun.