Yemeklik.com.tr 1 yıl önce
yemeklik #recel

Elma Balı

Tam elmalar ile yaptığınız o nefis , ve tariflerinden artan kısımları değerlendirmek için şahane bir imiz var. Bu tarifleri hazırlarken bir güzel soyduğunuz o elmaların kabukları ve posasıyla elma balı hazırlıyoruz. Yapılışı oldukça pratik bu tarifimizi kavanozlara doldurup buzdolabında yaklaşık 30 gün saklayabilirsiniz.

Deneyeceklere şimdiden afiyetler olsun!

Elma Balı Tarifi İçin Malzemeler
  • 8 Adet Elma
  • 4 Su Bardağı Su
  • 1 Su Bardağı Toz şeker
Elma Balı Tarifi Nasıl Yapılır?
  1. Elma kabuklarını ve içlerini tencereye alın, 4 su bardağı soğuk su ile orta ateşte renklerini verip, yumuşayana kadar kaynatın.
  2. Suyunu dikkatlice süzün ve 3 su bardağını ayırın.
  3. Elma suyu ve şekeri ufak bir tencerede kaynatıp, hafif koyu akışkan hale gelene kadar ocakta tutun.
  4. Ocaktan almadan önce soğuk bir tabağa bir kaç damla koyun ve jelleşmeyi mutlaka görün.
  5. Hazırladığınız elma balını kavanozlayın ve oda sıcaklığına geldikten sonra buzdolabında yaklaşık 30 gün saklayabilirsiniz. Afiyet olsun.
Helva-i Hakani

Helva-i Hakani

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
1 yıl önce
Doyuran Tavuk Kasesi

Doyuran Tavuk Kasesi

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
11 ay önce
Barbun

Barbun

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
1 yıl önce
Fırında Etli Patates

Fırında Etli Patates

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
11 ay önce
Limonlu Sodalı Kek

Limonlu Sodalı Kek

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
1 yıl önce