El Açması Patatesli Börek

2023-09-16 23:21:22 - Yemeklik.com.tr

Ne kıymetlidir biri için börek açmak veya kıymetlidir açacak birilerinin olması etrafımızda. Aslında eski zamanlarda, börek hamurunu kendin açman makbulmüş ama şimdilerde , veya baklavalık hamur derken oldukça nadir börek hamuru açtığımız gerçeği, bilip dillendirmediklerimizden.

Biz de hal böyle olunca minik zamanlarınızı özelleştirelim ve hamurunu sevgiyle açtığımız bu börek tarifini sizinle paylaşalım istedik. Üstelik bu çok çaba gerektirmiyor, neredeyse tüm işlemleri ellerimizle tamamlıyoruz.

Sabırsızlandığınızı biliyoruz, öyleyse buyurun tarife!

Şimdiden afiyetler olsun!

El Açması Patatesli Börek Tarifi İçin MalzemelerEl Açması Patatesli Börek Tarifi Nasıl Yapılır?
  1. Un hariç bütün malzemeleri bir araya getirin ve güzelce karıştırın.
  2. Azar azar unu ilave ederek yoğurun.
  3. Ele yapışmayan yumuşak bir hamur olmalı.
  4. Hamuru 16 bezeye bölün. Hepsinin üzerine tereyağı sürün.
  5. Sekiz tanesini önünüze alarak,tatlı tabağı büyüklüğünde açın. Açtığınız bezeleri üst üste koyarak birleştirin.
  6. Birleştirdiğiniz bezeleri büyük bir yufka açın(kullanacağınız tepsinin büyüklüğünde). Fırın kabınıza açmış olduğunuz yufkayı yayın.
  7. Rendelenmiş soğan ve patatesi baharatlayarak güzelce karıştırın. Yufkanın üzerine eşit olacak şekilde yayın.
  8. Geri kalan sekiz bezeye de aynı işlemi uygulayarak ,böreğinizin üzerine kenarları iyice bastırarak kapatın. Börek piştiğinden tüm bezeler tek tek ayrılacak.
  9. Eşit olarak dilimleyin.  
  10. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında iyice kızarana kadar 50-55 dakika kadar pişirin. Çıkarıp biraz dinlendirin ve sıcak sıcak servis edin. Afiyetler olsun!

Daha Fazla Gönderi