Enginarlı Risotto

2023-10-08 22:03:39 - Yemeklik.com.tr

Nisan ayının güzeli enginarı, görüntüsü kremalı pirinç pilavını andıran aslında tadı ve kıvamıyla farkını ortaya koyan risotto tarifinde kullanalım dedik. Sıcacık tavuk suyunu ev yapımı hazırladık, pirinci ona göre seçtik.

Ve karşınızda İtalyan eli değmişcesine özenli enginarlı risotto.

Enginarlı Risotto Tarifi İçin MalzemelerEnginarlı Risotto Tarifi Nasıl Yapılır?
  1. Kuru soğan ve sarımsağı çok küçük parçalar halinde yemeklik doğrayın. Salamura enginar kalplerini küçük parçalar halinde kesin.
  2. Zeytinyağı ve tereyağını geniş tabanlı, mümkünse teflon bir tencerede kızdırın. Soğan ve sarımsakları renk alana kadar, kısık ateşte kavurun.
  3. Arborio pirincini ilave ettikten sonra kavurma işlemini karıştırarak sürdürün. Doğranmış enginar kalplerinin yarısını ekleyin.
  4. Sıcak durumda olan tavuk suyundan bir kepçe kadar kavrulan pirinçlere ekleyin. Sürekli karıştırarak tavuk suyunu pirinçlere yedirin.
  5. Bu aşamada beyaz şarabı ekleyin ve karıştırarak çektirin. Nişastasını salmaya başlayan pirinçlere bir kepçe daha sıcak tavuk suyu katın ve karıştırarak pirinçlerin suyu çekmesini sağlayın.
  6. Kalan doğranmış enginarları dişe dokunur olması için bu aşamada ekleyerek karıştırın.
  7. Pirinçler uzayıp, orta kısımları şeffaf bir görünüm alana kadar azar azar sıcak tavuk suyu eklemeye devam edin. Pirinçlerin tamamen suyunu çekmesine izin vermeyin, azar azar tavuk suyu eklemeyi sürdürün.
  8. Toz parmesan peyniri, peynir tuzlu olduğu için az miktarda tuz, taze çekilmiş tane karabiber ve ayıklayıp incecik doğradığınız dereotunu ekledikten sonra tüm malzemeyi kıvam alması için karıştırın.
  9. Ocağın altını kapatın. Hazırladığınız enginarlı risotto'yu, bekletmeden sıcak olarak sevdiklerinizle paylaşın.

Daha Fazla Gönderi