El Açması Nişastalı Börek
2023-09-20 18:59:05 - Yemeklik.com.tr
Baklava lezzetinde nefis bir börek hazırlıyoruz. İçi patatesli bu el açması nişastalı börek şimdiye kadar yediğiniz en lezzetli böreklerden olacak.
El Açması Nişastalı Börek Tarifi İçin Malzemeler- 1 Adet Yumurta
- 1 Su Bardağı Süt
- 1/2 Su Bardağı (1 Parmak Fazla) Sıvı Yağ
- 1 Tatlı Kaşığı Tuz
- 1 Paket Kabartma Tozu
- 4,5 Su Bardağı Un
- 1/2 Paket Nişasta
- İçi için:
- 3 Adet Patates
- 2 Adet Soğan
- 1 Yemek Kaşığı Salça
- 1 çay Kaşığı Tuz
- 1 çay Kaşığı Karabiber
- 1 çay Kaşığı Kekik
- Üzeri için:
- 4 Yemek Kaşığı Tereyağı
- 1 çay Bardağı Sıvı Yağ
- Öncelikle iç harç için patatesleri haşlayalım. Soğanı az yağda kavuralım; salça, tuz ve baharatları ekleyelim. Bir dakika daha kavurduktan sonra ocaktan alalım. Haşlanmış patatesleri ekleyip karıştıralım.
- Hamur için; un hariç tüm malzemeleri yoğurma kabına alalım, pürüzsüz kıvam alana kadar karıştıralım.
- Unu yavaş yavaş ekleyerek karıştırmaya devam edelim. Hamur toparlanınca yoğurmaya başlayalım. Ele yapışmayan yumuşak bir hamur olacak. 24 beze yapalım; etrafını nişasta ile bulayıp üzerini örtelim, 20 dakika dinlendirelim.
- Nişasta ile 12 cm genişliğinde açalım arasına nişasta serpelim ve 12 kat üst üste koyalım. Hazırladığımız hamuru tepsi genişliğinde açalım.
- Tepsiye yerleştirelim. Kenarından sarkan parçaları kesip köşelere yerleştirelim. İç harçtan yayayım. Kalan 12 bezeyi de aynı şekilde açalım.
- Tepsiye yerleştirelim. İstediğiniz boyutta dilimleyelim. Üzeri için; tereyağı eritelim, köpüklerini alalım ve ocaktan aldıktan sonra sıvı yağ ekleyelim.
- Böreğin üzerine gezdirelim. 170 derece fansız fırında üzeri kızarana kadar pişirelim.