Limon Soslu Baton Kek

2023-09-17 00:29:15 - Yemeklik.com.tr

Çay saatlerinizde hep aynı tarifleri görmekten sıkıldıysanız, yeni ve farklı lezzetler denemeye açıksanız bizim sizinle paylamak istediğimiz enfes bir tarifimiz var! İçi dışı limonlu, yumuşacık dokulu, muhteşem sosuyla damakları şenlendiren bir lezzetle tanıştıralım sizleri. Yapımı pratik, evde hep bulunan malzemelerle, kolaylıkla hazırlayabileceğiniz limon soslu baton kek tarifine buyurun hadi. Tarifin o muhteşem dokusunun sırrı içerisinde aynı anda; yoğurt, tereyağı ve sıvı yağ kullanmakta saklı.

''Yapıyorum ama kekimden çok limon tadı gelmiyor'' diyenlere de püf noktalarımıza minik bir sır veriyoruz. O sırrı aromalı her türlü kek tarifinizde kullanabilirsiniz. Şimdiden ellerinize sağlık diyor, tarifimize buyur ediyoruz.

Limon Soslu Baton Kek Tarifi İçin MalzemelerLimon Soslu Baton Kek Tarifi Nasıl Yapılır?
  1. Oda sıcaklığındaki tereyağını bir kabın içerisine alın ve şekerle birlikte kremamsı bir kıvam alana kadar çırpın.
  2. Ardından yumurtaları ilave ederek çırpmaya devam edin. Yoğurdu ve sıvı yağı da ilave ederek güzelce karıştırın.
  3. Ardından limon kabuğu rendesi, yoğurt ve kabartma tozu ilave edin. Onları da çırpıktan sonra karışıma azar azar un ilave edin.
  4. Koyu kıvamlı bir kek harcı elde edeceksiniz. Bu harcınızı unlanmış ve yağlanmış kek kalıbına aktarın.
  5. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında 30-35 dakika kadar pişirin. Güzelce pişirip fırından alın ve soğuması için bekletin.
  6. Keki servis etmeden önce sosunu hazırlayın. Pudra şekeri ve limon suyunu bir kabın içerisinde güzelce çırpın ve kekin üzerine gezdirin. Sos üzerinde biraz donunca dilimleyerek servis edin. Afiyetler olsun!

Daha Fazla Gönderi