El Açması Ispanaklı Börek

2023-09-16 23:21:32 - Yemeklik.com.tr

El açması börek denildiğinde sizin için de akan sular duruyor mu? Beş çayı denildiğinde şöyle kat kat ağızda dağılan hayal ediyor musunuz? Eğer bu iki sorunun cevabı sizin için börek için mutfağa koşmanız için yeterliyse, sizi bu nefis el açması ıspanaklı börek tanıştırmanın tam zamanı.

Evet zahmeti çok ama fırından çıktığı an size yaşattığı nefis kokulu dakikalar için bizce bütün bu zahmete ve emeğe değer.

Aslında püf noktaları bilindiğinde kolayca hazırlayacağınız bu böreği çok seveceksiniz. Afiyetler olsun.

El Açması Ispanaklı Börek Tarifi İçin MalzemelerEl Açması Ispanaklı Börek Tarifi Nasıl Yapılır?
  1. İç Harcın Hazırlanışı:
  2. Bir kasede un, yumurta, tuz, sıvı yağ, sirke ve suyu yoğurarak ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edin.
  3. Hazırlanmış hamuru 30 dakika oda sıcaklığında dinlendirin.
  4. Bu sırada iç harcı hazırlayın. Ispanak ve soğanları tavada yüksek ateşte soteleyin. Kaseye alıp soğuttuktan sonra üzerine peyniri, tuz, karabiberi ilave edin ve karıştırın.
  5. Dinlenmiş hamurları 16 eşit bezeye ayırın ve elinizde yuvarlayın.
  6. Tatlı tabağı büyüklüğünde açtığınız hamurlardan 4 adetini aralarına eritilmiş tereyağı sürerek üst üste dizin ve açın.
  7. Harcı açtığınız hamurun uç kısmına yerleştirin ve rulo şeklini getirip gül böreği şeklini verin. Üzerlerine tekrar eritilmiş tereyağı sürün.
  8. 200 derece ''Hamur Şefi'' programında 35 dakika pişirin. İlk sıcaklığı geçtikten sonra servis edin. Afiyet olsun!

Daha Fazla Gönderi