Ekspres Kuru Etli Acılı Burger

2023-09-17 00:08:00 - Yemeklik.com.tr

Bugün önce mutfağınıza sonra da sofralarınıza konuk olacak, tadıyla büyüleyecek enfes bir hamburger tarifiyle geldik. Ekspres kuru etli acılı burger tarifi, adını hemencecik hazırlanıp servis edilebilmesinden alıyor!

Acı sevenleri çok mutlu edecek, her lokmada mest edecek bu burger tarifi için sizi mutfağa kadar alalım. Malzemeleri tezgaha dizip işe koyulalım, enfes acılı sosun ve kuru etin katkısıyla unutulmaz bir hamburger hazırlayalım!

Ekspres Kuru Etli Acılı Burger Tarifi İçin MalzemelerEkspres Kuru Etli Acılı Burger Tarifi Nasıl Yapılır?
  1. Acı sos için bir sos tenceresinde sıvı yağ ile birlikte cherry domates ve sarımsağı soteleyin. Üzerine sweet chili sos, acı (sriracha) sos ve suyu ilave edip 4-5 dakika çektirerek pişirin.
  2. Hamburger köftesi için dana kıymayı bir kasede tuz, karabiber, pekmez, hardal ve sirkeyle birlikte, kıymayı fazla ezmeden yoğurun.
  3. Kıymaya çember veya elinizle şekil verin, ısıtılmış ızgara tavasında her bir yüzünü 2-3 dakika kadar pişirin. Hamburger ekmeğinin iç yüzlerine mayonez sürüp tavada kızartın.
  4. Kuru etleri 1 dakika kadar tavada ısıtın. Hamburger köftesini, acı sosu, kuru etleri ve kornişon turşuyu hamburger ekmeğinin arasına koyup sıcak olarak servis edin. Afiyet olsun.

Daha Fazla Gönderi