Yemeklik.com.tr 1 yıl önce
yemeklik #vegan

Ekşili Kabak

Ekşili kabak tarifi, Türk mutfağının en zengin yörelerinden, Adana'dan geliyor, sofralara şeref veriyor! Kabak sevmeyenleri bile etkileyecek, enfes aromalarla dolu ekşili kabak tarifi, davet sofralarınıza ve şık akşam yemeklerinize çok yakışacak.

İçindeki nohut ve mercimeklerle doyuruculuğu ve besleyiciliği artan ekşili kabak yemeği, bir illa hayvansal gıda olmasına gerek olmadığını da kanıtlar nitelikte! Haydi kollarınızı sıvayın, malzemeleri tezgaha dizin ve işe koyulun, bu lezzete bayılacaksınız!

Ekşili Kabak Tarifi İçin Malzemeler
  • Yemek İçin:
  • 2 Adet Kabak
  • 1 çay Bardağı Haşlanmış Nohut
  • 1 Su Bardağı Haşlanmış Yeşil Mercimek
  • 1 çay Kaşığı Tuz
  • Sosu İçin:
  • 1 Adet Limonun Suyu
  • 1 Yemek Kaşığı Biber Salçası
  • 4 Diş Sarımsak
  • 1 Tatlı Kaşığı Pul Biber
  • 1 çay Kaşığı Kimyon
  • 1 çay Kaşığı Karabiber
  • 1 Tatlı Kaşığı Kuru Nane
  • 1 çay Bardağı Zeytinyağı
Ekşili Kabak Tarifi Nasıl Yapılır?
  1. Haşlamış mercimeği 3 su bardağı su ile kaynatın.
  2. Kaynayan mercimeklere nohut ve tuz ekleyin.
  3. Kabakları küçük küpler halinde doğrayın, tencereye ekleyin.
  4. Ayrı bir sos tavasında zeytinyağını ısıtın. Biber salçası, sarımsak, kimyon, karabiber, pul biber, limon suyu ve kuru naneyi ekleyin.
  5. Kaynayan sosu, kabakların üzerine dökün. Bir taşım daha kaynatın ve ocaktan alın. Afiyet olsun.
Sağlıklı Çıtır Kabak

Sağlıklı Çıtır Kabak

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
11 ay önce
Yılbaşı Hindisi

Yılbaşı Hindisi

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
1 yıl önce
Ev Yapımı Raffaello

Ev Yapımı Raffaello

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
1 yıl önce
Bol Malzemeli Gül Böreği

Bol Malzemeli Gül Böreği

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
11 ay önce
Kayısılı Enerji Topları

Kayısılı Enerji Topları

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
11 ay önce