Ekşi Maya Ekmeği

2023-09-20 19:14:04 - Yemeklik.com.tr

Besleyici, enfes ve sağlıklı ekmek alternatifi olan ekşi maya ekmeği tarifi, kahvaltılarınızı ve akşam yemeklerinizi şenlendirmeye geliyor! Haydi sizi mutfağa alalım.

Ekşi Maya Ekmeği Tarifi İçin MalzemelerEkşi Maya Ekmeği Tarifi Nasıl Yapılır?
  1. Su ile unu iki saat otoliz yaptım. Maya ve tuzu ekledim, gluten penceresi oluşana kadar yoğurdum.
  2. Laminasyon yaptım, 1 saat sonra ilk katlamayı yaptım. Daha sonra 45 dakika aralıkla 2 katlama daha yaptım.
  3. Hamuru hafifleyinceye kadar kendi haline bıraktım. Şekil verip sepete aldım.
  4. Soğuk mayalanan hamuru önceden ısıtılmış fırında 240 derecede 25 dakika kapaklı, 200 derecede 15 dakika kapaksız pişirdim. Deneyeceklere afiyet olsun.

Daha Fazla Gönderi