Ekmek Arası Köfte
2023-09-17 00:49:18 - Yemeklik.com.tr
Herkesin sevdiği bir sokak lezzetidir o, onun adı ekmek arası köfte! Izgarada pişen köftenin kokusu sokağa yayılır ve tadına da doyum olmaz. İşte dışarıda yediğiniz o nefis ekmeğin evinizde de yapmak ne kadar kolay olduğunu gösteren bir sizlerle. Somun ekmekler fırından alınsın, köfte ekmek yapıyoruz. Afiyet olsun!
Ekmek Arası Köfte Tarifi İçin Malzemeler- Köfte İçin:
- 500 Gram Kıyma
- 1 Adet Yumurta
- 4 Yemek Kaşığı Galeta Unu
- 1 Adet Büyük Boy Soğan
- 2 çay Kaşığı Tuz
- 1 çay Kaşığı Karabiber
- 1 çay Kaşığı Pul Biber
- 1 çay Kaşığı Kimyon
- Servis İçin:
- 2 Adet Somun Ekmek
- 8 Dilim Domates
- 1/2 Adet Kuru Soğan
- 1 Tatlı Kaşığı Sumak
- 1 Tutam Maydanoz
- Derin bir kaba kıyma, 1 adet yumurta, rendelenmiş ve suyu sıkılmış soğanı ve galeta ununu ekleyin.
- Baharatları da ekleyerek tüm malzemeleri 10 dakika yoğurun. Macun kıvamına gelen köfte harcını, buzdolabında en az 30 dakika kadar dinlendirin.
- Ceviz büyüklüğünde parçalara ayırın. Elinizi suya batırdıktan sonra ufak köfteler hazırlayıp elinizle yassı şekli verin.
- Önceden hafif yağlanıp kızdırılmış bir ızgara ya da tercihen döküm bir tavaya alın. Arkalı önlü ters çevirerek yüksek ateşte pişirin.
- Somun ekmeği ikiye bölün ve her bir parçayı da yarıya kesin. Sumaklı ve maydanozlu soğanı içine yerleştirip domates dilimleri ekleyin.
- Köfteleri üzerine yerleştirin.
- Afiyet olsun!