Ekler

2023-09-19 14:12:26 - Yemeklik.com.tr

Fransız mutfağının pate a choux hamuru ile yapılan, muhtemelen Fransa'dan daha çok bizim ülkemizde sevilen ekler tatlısının bütün püf noktalarını sizlerle paylaştım. Ben yapamam demeyin çünkü, yaparsınız. Yeter ki ufak dokunuşları unutmayalım...

Videolu tarifi hemen aşağıda:

Ekler Tarifi İçin MalzemelerEkler Tarifi Nasıl Yapılır?
  1. Öncelikle pastacı kremasını hazırlamakla başlayalım ve kuru malzemelerle yumurtaları bir tencereye alalım. Biraz süt ile iyice çırpıp ardından kalan sütü de ekleyelim ve sürekli karıştırarak pişirelim.
  2. Koyulaşan kremanın altını kapatıp vanilyayı ve tereyağını da ekleyip son kez karıştıralım.
  3. Cam bir kaba alıp üzerini tamamen streç film ile kaplayalım. Buzdolabına kaldıralım.
  4. Choux hamuru için suyu, tereyağını, şekeri ve tuzu tencereye alıp şeker ve tereyağı eriyene kadar ısıtalım.
  5. Unu ilave edip hızlı bir şekilde, tahta kaşık ile yaklaşık 5 dakika hamur kendini toplayıp tencereden kendini bırakana kadar karıştıralım.
  6. Hamuru 30 dakika soğuması için kenara alalım.
  7. Bu arada fırını 210 dereceye ayarlayıp tabanına bir kap su koyalım.
  8. Hamur iyice ılıyınca yumurtaları tek tek ilave edip çırpalım.
  9. Hamuru bir sıkma torbasına alalım. Yağlı kağıt serili tepsiye 8 cm uzunluğunda şeritler sıkalım.
  10. 210 derecelik fırında 10 dakika pişirip ardından 180 dereceye indirelim ve 30 dakika daha pişirelim.
  11. Süre sonunda fırın kapağını hemen açmıyoruz ve arasına neminin çıkması için bir tahta kaşık yerleştiriyoruz. Bu şekilde soğutuyoruz.
  12. Pastacı kremasını tamamlamak için dolaptan alıyoruz ve toz krem şanti ile iyice çırpıyoruz.
  13. Üst kaplama için de sıvı kremayı ısıtıp çikolatanın üzerine döküyoruz ve karıştırıyoruz.
  14. Soğuyan hamurları ikiye bölüyoruz ve alt tabana krema sıkıp kapağını kapatıyoruz.
  15. Çikolataya bandırıp kenara alıyoruz.
  16. Üzeri donunca sütlü çikolatayı da mikrodalgada ya da benmari usulü eritip çatal ile üzerlerine serpiştiriyoruz.

Daha Fazla Gönderi