Ege Usulü Otlu Börek
Her yıl 21-27 Mayıs tarihleri arasında kutlanan Türk Mutfağı Haftası kapsamında bu yıl menüde tarih, kültür ve doğanın bir buluşması olan Ege lezzetleri var! Yemeksepeti ve Yemek.com olarak destek verdiğimiz Türk Mutfağı Haftası'nda Ege lezzetleri menüsünde yer alan bu tarifi, Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın destekleriyle sizlerle buluşturuyoruz. Ege'nin bereketli topraklarının ve köklü mutfağının simgesi olan, geleneksel olarak sağlıklı, sürdürülebilir ve Akdeniz tipi beslenme şeklini öne çıkaran Ege lezzetlerine siz de mutfağınızda yer verebilir ve yerel üreticilerden malzemelerinizi temin edip bölge ekonomisine katkıda bulunabilirsiniz.
Otlu Börek, evlerde en sevilen ve en sık yapılan börek çeşitlerinden biridir. Elde açılan hamurla daha lezzetli olsa da, çoğunlukla yufkacıdan alınan taze yufka ile zahmetsizce hazırlanabilir. İç harcı peynirli, kıymalı olabileceği gibi ıspanak veya kabak gibi sebzelerle de yapılabilir. Yufka aralarına bolca konan süt, yağ ve yumurta karışımı sayesinde börek yumuşacık olur. Yufkayı aralarda boşluklar oluşacak şekilde buruşturarak yerleştirmek, böreğin hamurlaşmaması için önemli bir püf noktası olacaktır. Şimdiden ellerinize sağlık!
Ege Usulü Otlu BörekTarifi İçin Malzemeler
- Ege Usulü Otlu Börek Tarifi Harcı İçin:
- 500 Gram ıspanak (ayıklanmış Ve Temizlenmiş)
- 1 Adet Soğan
- 15 Ml. Zeytinyağı
- 1 çay Kaşığı Tuz
- 1 çay Kaşığı Karabiber
- Ege Usulü Otlu Börek Tarifi Yufkaları Islatmak İçin:
- 1 Adet çırpılmış Yumurta
- 100 Ml. Süt
- 60 Gram Eritilmiş Tereyağı
- Ege Usulü Otlu Börek Tarifi Üzeri İçin:
- 1 Adet Yumurta Sarısı
Ege Usulü Otlu BörekTarifi Nasıl Yapılır?
- Tavada soğanı zeytinyağında soteleyin. Ispanağı, tuz ve
biberi ekleyin. 2-3 dakika soteleyin ve bir kenara alın.
- Yufkaları ıslatmak için gerekli malzemeleri iyice çırpın
ve kenarda hazır bekletin.
- Fırını 200 °C ısıtın. Tepsiyi hazırladığınız yağ ve yumurta karışımıyla fırçalayın
- Birinci yufkayı kenarları boşta kalacak şekilde tepsiye
serin. Hamur fırçası yardımıyla yağ ve yumurta karışımından yufkaya bolca sürün.
- İkinci yufkanın yarısını tepsiye buruşturarak serin ve
üzerine tekrar yağ karışımından fırçayla sürün. Diğer
yarısını da aynı şekilde buruşturarak işlemleri tekrar
edin.
- Ispanaklı harcı yufkanın üzerine eşit şekilde yayın.
- Kalan yufkayı aynı şekilde aralarına yağlı karışımdan
sürerek tepsiye serin.
- Tepsinin dışında kalan yufka uçlarını bohça gibi içine
kapatın. Üzerine fırça yardımıyla çırpılmış yumurta sarısını sürün.
- Börek tepsisini fırının orta katına koyun ve üzeri altın
renginde kızarana dek 25 dakika pişirin.