Düdüklüde Mercimek Çorbası

2023-09-16 23:34:21 - Yemeklik.com.tr

Soğuk kış günlerinde içinizi ısıtacak sıcacık bir yapmak istediğiniz eliniz ilk nın ine gidiyor değil mi? Ancak bu çorbanın pişmesi biraz vakit alıyor. Mutfakta hayatımızı kolaylaştırması ve bize zaman kazandırmasıyla tanıdığımız düdüklü tencere sayesinde ise çorbalarımız hemencecik hazır hale geliyor. Düdüklü tencerede pişirildiğinde lezzeti de katlanıyor. O zaman işe kış çorbalarından en sevdiğimiz çorbalardan birisi olan mercimek çorbası ile başlayalım. Karşınızda muhteşem kıvamıyla: Düdüklüde mercimek çorbası tarifi!

Dilediğiniz yemeğin yanında sıcak sıcak servis edebileceğiniz bu şahane tarifimizi mutlaka deneyin. Üzerine dilerseniz tereyağlı salçalı da gezdirebilirsiniz. Hadi o zaman şimdiden ellerinize sağlık!

Düdüklüde Mercimek Çorbası Tarifi İçin MalzemelerDüdüklüde Mercimek Çorbası Tarifi Nasıl Yapılır?
  1. Patates, havuç ve soğanın kabuklarını soyup 4'er parçaya bölün. Mercimeklerinizi güzelce yıkayın.
  2. Düdüklü tencerenize salça, mercimek ve yağı alın. Biraz kavurun.
  3. Ardından sebzeleri, baharat, su ve tuzu ekleyin. Tencerenizin kapağını kapatın
  4. Çorba kaynamaya başlayınca altını kısıp 10-15 dakika daha pişirin. Ardından dikkatli ve kullanım talimatına uygun şekilde tencerenizin kapağını açın.
  5. 1-2 dakika beklettikten sonra çorbanızı blenderdan geçirin. Dilerseniz süzdürün. Ardından sıcak sıcak servis edin. Afiyetler olsun!

Daha Fazla Gönderi