Yemeklik.com.tr 11 ay önce
yemeklik #bakliyat

Düdüklüde Barbunya

Düdüklü tencerenin avantajlarından yararlanmaya devam ediyoruz.Bugün günlerden kuru fasulye kadar zor pişmese de mutfakta en az 1 saat pişmesini beklediğimiz barbunyanın günü. Öncesinde ıslatıp sadece 30 dakika içinde dağılmadan pişen barbunyalar yapıyoruz. Biraz dinlendirin ve yaz sofralarının vazgeçilmez lezzetini servis edin. O kadar nefis ki tadına bayılacaksınız. Hadi o zaman! Şimdiden ellerinize sağlık.

Düdüklüde Barbunya Tarifi İçin Malzemeler
  • 2 Su Bardağı Barbunya
  • 1 Adet Soğan
  • 1 Yemek Kaşığı Salça
  • 1 Adet Küp şeker
  • 1 çay Kaşığı Tuz
  • 3 Yemek Kaşığı Zeytinyağı
Düdüklüde Barbunya Tarifi Nasıl Yapılır?
  1. Barbunyayı mümkünse 1 gece öncesinde, eğer vaktiniz yoksa da en az 1 saat kadar suda bekletin. Barbunyanın suyunu değiştirip kaynatın.
  2. Zeytinyağında soğanı kavurun.
  3. Pembeleşince salçayı ekleyin.
  4. Ardından barbunyayı ekleyip kavurun.
  5. Üstünü gecene kadar su ekleyerek yarım saat pişirin.
  6. Piştikten sonra servise hazır! Şimdiden ellerinize sağlık.
Acı Tatlı Çıtır Tavuk

Acı Tatlı Çıtır Tavuk

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
11 ay önce
Katmerli Simit Poğaça

Katmerli Simit Poğaça

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
1 yıl önce
Tuzlu Syrniki

Tuzlu Syrniki

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
11 ay önce
İrmikli Gül Tatlısı

İrmikli Gül Tatlısı

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
1 yıl önce
Bal Kabak Tatlısı

Bal Kabak Tatlısı

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
11 ay önce