Düdüklüde Barbunya
Düdüklü tencerenin avantajlarından yararlanmaya devam ediyoruz.Bugün günlerden kuru fasulye kadar zor pişmese de mutfakta en az 1 saat pişmesini beklediğimiz barbunyanın günü. Öncesinde ıslatıp sadece 30 dakika içinde dağılmadan pişen barbunyalar yapıyoruz. Biraz dinlendirin ve yaz sofralarının vazgeçilmez lezzetini servis edin. O kadar nefis ki tadına bayılacaksınız. Hadi o zaman! Şimdiden ellerinize sağlık.
Düdüklüde Barbunya Tarifi İçin Malzemeler
- 2 Su Bardağı Barbunya
- 1 Adet Soğan
- 1 Yemek Kaşığı Salça
- 1 Adet Küp şeker
- 1 çay Kaşığı Tuz
- 3 Yemek Kaşığı Zeytinyağı
Düdüklüde Barbunya Tarifi Nasıl Yapılır?
- Barbunyayı mümkünse 1 gece öncesinde, eğer vaktiniz yoksa da en az 1 saat kadar suda bekletin. Barbunyanın suyunu değiştirip kaynatın.
- Zeytinyağında soğanı kavurun.
- Pembeleşince salçayı ekleyin.
- Ardından barbunyayı ekleyip kavurun.
- Üstünü gecene kadar su ekleyerek yarım saat pişirin.
- Piştikten sonra servise hazır! Şimdiden ellerinize sağlık.