Dovga

Azerbaycan'da en sevilen yiyeceklerden biri de dovğadır. Dovğa kışta sıcak, baharda ise soğuk halde yenilir. Bu yöresel lezzet için mutfağa alalım sizi.

Dovga Tarifi İçin Malzemeler
  • 1/2 Su Bardağı Nohut (bir Gece önceden ıslatılmış)
  • 1 Demet Kişniş
  • 1 Demet ıspanak
  • 1 Demet Nane
  • 1 Demet Maydanoz
  • 5 Su Bardağı Yoğurt
  • 3 Su Bardağı Su
  • 1 Yemek Kaşığı Un
  • 1 Adet Yumurta
  • 3 Yemek Kaşığı Pirinç
  • 1 Tutam Tuz
Dovga Tarifi Nasıl Yapılır?
  1. Nohutu yumuşayıncaya kadar ocakta pişirin ve kenara alın.  Yeşillikleri bir kaba koyun ve yıkayarak ince doğrayın.
  2. Yoğurt, un ve yumurtaları bir tencerede karıştırın. Pirinci ve suyu ekleyin. Tahta kaşıkla karıştırın ve orta ateşte kaynamaya bırakın.
  3. Bu işlem yaklaşık 7-10 dakika sürecektir. Kaynamaya başlayınca yeşillikleri ekleyin.  Ara sıra karıştırarak pirinç yumuşayana kadar pişirin.
  4. Nohutları ekleyin ve tencereyi bir kenara koyun.  Daha sonra tuzu ekleyip karıştırın ve kaselere paylaştırın. Afiyet olsun!
Sürpriz Patates Püresi

Sürpriz Patates Püresi

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
11 ay önce
Yeşil Tereyağı

Yeşil Tereyağı

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
11 ay önce
Evde Taze Simit

Evde Taze Simit

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
11 ay önce
Çikolatalı Ekmek

Çikolatalı Ekmek

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
1 yıl önce
Çıtır Kabak

Çıtır Kabak

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
11 ay önce