Yemeklik.com.tr 11 ay önce
yemeklik #hamur-isi

Domatesli, Mısırlı Tart

Tart deyince aklınıza her zaman uzmanlık gerektiren, puf gibi kabarmış bir hamur işi tarifi gelmesin. Domatesin faydalarından yararlanmak için bu sefer ince ve çıtır bir hamur hazırlıyoruz. Üzerine peynir, mısır, kekik, fesleğen ekliyoruz.

Domatesli, Mısırlı Tart Tarifi İçin Malzemeler
  • Hamuru İçin:
  • 1,5 Su Bardağı Un
  • 90 Gram Tereyağı
  • 3 Yemek Kaşığı Yoğurt
  • 1/2 Paket Kabartma Tozu
  • 1 çay Kaşığı Tuz
  • Tart tabanı için:
  • 2 Yemek Kaşığı Mayonez
  • 2 Yemek Kaşığı Taze Sıkılmış Limon Suyu
  • Üzeri için:
  • 3 Adet Büyük Boy Domates
  • 4 Dilim Cheddar Peyniri
  • 1 Su Bardağı Konserve Mısır
  • 4 Dal Taze Kekik
  • 4 Adet Fesleğen Yaprağı
  • 1 çay Kaşığı Tuz
  • 1/2 çay Kaşığı Taze çekilmiş Tane Karabiber
Domatesli, Mısırlı Tart Tarifi Nasıl Yapılır?
  1. Tart tabanını hazırlamak için; oda sıcaklığında beklettiğiniz tereyağını, yoğurt ve tuzu karıştırma kabına alın.
  2. Elenmiş un ve kabartma tozunu da ekledikten sonra tart hamurunu toparlanana kadar yoğurun.
  3. Mutfak tezgahı üzerine yağlı kağıt açın. Hazırladığınız tart hamurunu bir merdane yardımıyla, yağlı kağıt üzerinde ince ve pürüzsüz bir şekilde açın.
  4. Kenar kısımlarının girintili çıkıntılı olmasına aldırmayın. Hamurun orta kısmını yırtmadıysanız başardınız demektir, kenar kısımları görselde görüldüğü üzere hamurun üzerine kapatılacak.
  5. Pratik olması için amacımız tart hamurunu olabildiğince yuvarlak ve ince açmak. Bu sayede domatesli tartınız çıtır çıtır olacak, unutmayın.
  6. Tart tabanının üzerine bir çatalın ucuyla fazla batırmadan delikler açın. Mayonez ve taze sıkılmış limon suyunu küçük bir kapta karıştırın. Bir fırça yardımıyla yarısını tart hamurunun üzerine sürün.
  7. Büyük boy sulu domatesleri halka halka dilimledikten sonra yarısını tart hamurunun üzerine yerleştirin. Cheddar peyniri dilimlerini ekleyin.
  8. Fesleğen yapraklarını incecik kıyın. Taze kekik yapraklarını ayıklayın. Konserve mısırı, kalan domates dilimlerini ekleyin.
  9. Kekik, kıyılmış fesleğen yaprakları, tuz ve taze çekilmiş tane karabiberi serpiştirin. Malzemeleri yoğun olarak hamurun orta kısmına yerleştirdiğiniz domatesli tartın kenar kısımlarını üzerine kapatın.
  10. Kenarda kalan hamur parçalarının üzerine kalan mayonezli karışımı sürün. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında gevrek bir hal alana kadar pişirin. Ilındıktan sonra dilimleyin ve sevdiklerinizle paylaşın.
0
225
Süzme Mercimek Çorbası

Süzme Mercimek Çorbası

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
1 yıl önce
Rize Simidi

Rize Simidi

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
11 ay önce
Tavuklu Köz Patlıcanlı Yoğurt Salatası

Tavuklu Köz Patlıcanlı Yoğurt Salatası

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
1 yıl önce
Peynirli Makarna

Peynirli Makarna

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
1 yıl önce
Şeftali ve Ahududulu Islak Kek

Şeftali ve Ahududulu Islak Kek

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
11 ay önce