Domates Marmelatı

2023-09-21 09:59:00 - Yemeklik.com.tr

Domatesin sadece sosu ya da salçası mı olur? Kesinlikle hayır. Biz domatesten harika bir marmelat yaptık, kızarmış ekmekleriniz için bir ziyafet yarattık.

Şekeri tam yerinde, defne yaprağı eklemesiyle de muazzam bir sos oluyor. Şimdiden afiyet olsun!

Domates Marmelatı Tarifi İçin MalzemelerDomates Marmelatı Tarifi Nasıl Yapılır?
  1. Domateslerin sert kısımlarını alıp çok ufak küpler halinde doğrayın ve geniş bir tencereye aktarın. Ateşin altını orta seviyede açın ve domatesler suyunu salıp kaynamaya başlayana kadar bekleyin.
  2. Domatesler kaynamaya başlayınca şeker, tuz, tarçın, defne yaprağı, rendelenmiş zencefil, elma sirkesi, limon kabuklarını ve limon suyunu ekleyip karıştırın. Pişirme esnasında dibinin tutmaması için ara ara karıştırmayı unutmayın.
  3. Marmelat kaynadıkça üstünde oluşan köpükleri kaşıkla alın.
  4. Domatesler tüm suyunu çekip karıştırdığınızda tencerenin dibi rahatça görünüyorsa marmelat hazır demektir.
  5. Tencereden tarçın çubuğu, defne yaprağı ve limon kabuklarını çıkartıp tereyağı içine ekleyip karıştırın.
  6. Kaynar suyla sterilize etiğiniz kavanoza marmelatı aktarın ve ters çevirip oda sıcaklığına gelene kadar dinlendirin. Ardından marmelatı buzdolabında 3-4 ay rahatlıkla aklayıp dilediğiniz zaman tüketebilirsiniz. Afiyet olsun.

Daha Fazla Gönderi