Soslu Tavuk But

2023-09-17 01:06:59 - Yemeklik.com.tr

Közlenmiş patlıcanın güzelliğini üzerinde taşıyan nefis bir sos düşünün. Üzerine acı sos, soya sosu ve tazecik zencefille marine edilmiş tavukları da ekleyin. Görüp görebileceğiniz, yiyip yiyebileceğiniz en lezzetli şeylerden biriyle karşı karşıya kalacaksınız.

Bunu sadece düşünmekle, hayal etmekle kalmamak adına girdik bu kez mutfağa. Midemize de, gözümüze de şenlik yaratmak için sıraladık malzemelerimizi. Siz de bize katılın, akşam yemeğimizde farklı bir soluk katalım. Buyursunlar.

Soslu Tavuk But Tarifi İçin MalzemelerSoslu Tavuk But Tarifi Nasıl Yapılır?
  1. Zencefili ve sarımsakları rendeleyip bir kaba ekleyin. Ardından acı sos,soya sosu, barbekü ve balı ekleyip iyice karıştırın.
  2. Tavuk butlarını yıkayıp sos batırın. Ağzını kapatıp beklemeye alın.
  3. Patlıcanları yıkayın. Bıçak yardımı ile 1,2 çizik atın. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında yumuşayana kadar pişirin.
  4. Pişen patlıcanları fırından çıkarıp boydan yarın ve içindeki patlıcanı bir tabağa alın. Suyunu süzün. İçine 1-2 damla limon damlatıp minik parçalar hallinde doğaryıp ezin.
  5. Tencereye tereyağını ekleyin.Minik minik doğradığnız sarımsakları ekleyip 1 dakika kadar çevirin. Ardından yeşil biberi minik minik doğrayıp tencerenin içine atın.
  6. Biraz soteledikten sonra patlıcanları ilave edin ve sürekli karıştırın. Tuzunu karabiberini ekleyip yaklaşık 4-5 dakika daha pişirin.
  7. En son sütü ekleyin ve 1-2 dakika daha karıştırdıktan sonra ocağın altını kapatın.
  8. Marinelenen tavuk butlarını borcama alıp kalan sostan 1 kaşık ayıracak şekilde üzerine dökün. Üzerini kapatıp fırına atın.
  9. Pişmesine yakın kalan sou tavuklara gezdirip üzerine rende chedar peyniri ekleyin ve 10 dakika daha pişirin.
  10. Pişen tavuklarınızı alıp patlıcan ile servis edin.

Daha Fazla Gönderi