Döküm Tencerede Patatesli Tavuk Pirzola
2023-09-30 10:30:20 - Yemeklik.com.tr
Döküm tencerede, nar gibi kızarmış, lokum gibi yumuşacık pişen, ağızda dağılan, patatesli tavuk pirzola damağınızdan vuran pratik bir yemek.
Döküm Tencerede Patatesli Tavuk Pirzola Tarifi İçin Malzemeler- 4 Adet Tavuk Pirzola
- 4 Adet Patates
- 3-4 Tatlı Kaşığı Cajun Baharatı
- 1 Tatlı Kaşığı Kırmızı Toz Biber
- 3-4 Yemek Kaşığı Zeytinyağı
- 1 Yemek Kaşığı Tereyağı
- 3-4 Adet Arpacık Soğan
- Pirzolalarınızı baharatlarla ve zeytinyağ ile karıştırıp (elle ya da kaşıkla), ağzı kapalı bir kapta 1-2 saat buzdolabında bekletin.
- Patateslerinizin kabuklarını soyduktan sonra parmak kalınlığından bir tık daha büyük olacak şekilde kesin ve suda bekletin.
- Varsa arpacık soğanlarınızında kabuklarını soyduktan sonra beklettiğiniz tavukların yanına patateslerle birlikte ekleyip, karıştırın. Zeytinyağı ve diğer baharatlarla iyice karışsın.
- Öncelikle patatesleri yayvan döküm tencerenin tabanına dizin. Tavuklara yatak olacak. Sonrasında tavukları koyun.
- Üzerlerine parçalar halinde tereyağı koyun ve tencerenin kapağını kapatın. Önceden 200 derece altlı üstlü fanlıda ısttığınız fırına tencereyi koyun.
- Kontrollü bir şekilde 35-40 dakika tencerenin kapağı kapalı olarak, arada kontrol ederek pişmesini bekleyin. 10 dakika kadar kapağı açık bir şekilde pişirip fırını kapatın. Afiyet olsun.