Hazır Lavaşla Kayseri Yağlaması
2023-09-21 10:17:29 - Yemeklik.com.tr
Kayseri’nin meşhur yemeği Kayseri yağlamasını dana kıyma yerine tavuk kıymayla yapıyoruz. Kapanın elinde kalıyor. Bu nefis tarifi bir de böyle deneyin.
Hazır Lavaşla Kayseri Yağlaması Tarifi İçin Malzemeler- 6 Adet Lavaş
- 700 Gram Tavuk Kıyması
- 1 Adet Soğan
- 3 Adet Domates
- 1,5 Yemek Kaşığı Salça
- 4 Yemek Kaşığı Zeytinyağı
- 1 çay Kaşığı Tuz
- 1 çay Kaşığı Karabiber
- 1 Su Bardağı Sıcak Su
- 2-3 Dal Maydanoz
- 1 Kase Yoğurt
- Soğanları yemeklik doğrayıp, 3 adet domatesi rendeleyip hazırlayalım.
- Tavada 4 yemek kaşığı zeytinyağını kızdırıp soğanlar pembeleşinceye kadar kavuralım.
- Soğanlar pembeleşince tavuk kıymamızı yüksek ateşte sürekli karıştırarak kavuralım.
- Tavuklar suyunu salıp çektikten sonra rendelemiş olduğumuz domatesleri ve domates salçamızı ekleyip karıştıralım.
- Tuz, karabiberi ilave edip orta ateşte pişmeye bırakalım.
- Suyunu çekmeye yakın 1 su bardağı kadar sıcak su ekleyip suyunu çekince ocaktan alalım.
- İlk lavaşın üzerine pişirdiğimiz tavuktan yaklaşık 3 yemek kaşığı koyup iyice yayalım. Lavaş büyüklüğüne göre bu değişkenlik gösterebilir.
- Her lavaşın arasına tavuk serip en üstte tavuk kalacak şekilde sonlandıralım.
- Dilerseniz üzerine kıyılmış maydanoz serpip yoğurt ile servis edebilirsiniz.
- Afiyet olsun!