Hazır Lavaşla Kayseri Yağlaması

2023-09-21 10:17:29 - Yemeklik.com.tr

Kayseri’nin meşhur yemeği Kayseri yağlamasını dana kıyma yerine tavuk kıymayla yapıyoruz. Kapanın elinde kalıyor. Bu nefis tarifi bir de böyle deneyin.

Hazır Lavaşla Kayseri Yağlaması Tarifi İçin MalzemelerHazır Lavaşla Kayseri Yağlaması Tarifi Nasıl Yapılır?
  1. Soğanları yemeklik doğrayıp, 3 adet domatesi rendeleyip hazırlayalım.
  2. Tavada 4 yemek kaşığı zeytinyağını kızdırıp soğanlar pembeleşinceye kadar kavuralım.
  3. Soğanlar pembeleşince tavuk kıymamızı yüksek ateşte sürekli karıştırarak kavuralım.
  4. Tavuklar suyunu salıp çektikten sonra rendelemiş olduğumuz domatesleri ve domates salçamızı ekleyip karıştıralım.
  5. Tuz, karabiberi ilave edip orta ateşte pişmeye bırakalım.
  6. Suyunu çekmeye yakın 1 su bardağı kadar sıcak su ekleyip suyunu çekince ocaktan alalım.
  7. İlk lavaşın üzerine pişirdiğimiz tavuktan yaklaşık 3 yemek kaşığı koyup iyice yayalım. Lavaş büyüklüğüne göre bu değişkenlik gösterebilir.
  8. Her lavaşın arasına tavuk serip en üstte tavuk kalacak şekilde sonlandıralım.
  9. Dilerseniz üzerine kıyılmış maydanoz serpip yoğurt ile servis edebilirsiniz.
  10. Afiyet olsun!

Daha Fazla Gönderi