Dilim Çikolatalı Muhallebi

2023-09-20 19:04:07 - Yemeklik.com.tr

Çikolatalı muhallebiyi daha önce denediyseniz ve sevdiyseniz, bu halini de seveceğinizi düşünüyoruz. Klasik muhallebi kaseden yenir değil mi? İşte bu tarifte o algıyı kırıp, muhallebimizi dilimleyerek servis ediyor; kaşık kaşık yiyerek tadına doyamıyoruz.

Bu tarifin güzel yanı, dilediğiniz şekilde yapabilecek olmanız. Biz çikolata eklemeyi tercih ettik; sizler meyveli, sade, ya da krokanlı gibi farklı çeşitlerini deneyebilirsiniz. Bu tarz sütlü tatlılardan hoşlanıyorsanız bu link sizi oldukça memnun edecektir. O halde buyurun mutfağa, afiyet olsun!

Dilim Çikolatalı Muhallebi Tarifi İçin MalzemelerDilim Çikolatalı Muhallebi Tarifi Nasıl Yapılır?
  1. Tencereye sütü, şekeri, nişastayı ve kakaoyu alarak karıştırın. Ocağa alın ve sürekli karıştırarak kaynayıp, koyulaşana kadar pişirin.
  2. Kaynamaya başladıktan sonra ocağın altını kapatın. İçerisine vanilya, çikolata ve tereyağını ekleyip karıştırın. Kullanılacak borcamı suyla ıslatın ve fazla suyundan arındırın.
  3. Hazırladığınız muhallebiyi borcamın içerisine boşaltın. Oda ısısına gelen muhallebiyi buzdolabına kaldırın, en az 1 saat dinlendirin.
  4. Dinlendirdikten sonra uygun bir servis tabağına dikkatlice ters çevirin. Öncesinde borcamı su ile ıslattığınız için kolayca çıkacaktır.
  5. Üzerine kakao serpin ve servis edin. Afiyet olsun!

Daha Fazla Gönderi