Dilim Çikolatalı Muhallebi
2023-09-20 19:04:07 - Yemeklik.com.tr
Çikolatalı muhallebiyi daha önce denediyseniz ve sevdiyseniz, bu halini de seveceğinizi düşünüyoruz. Klasik muhallebi kaseden yenir değil mi? İşte bu tarifte o algıyı kırıp, muhallebimizi dilimleyerek servis ediyor; kaşık kaşık yiyerek tadına doyamıyoruz.
Bu tarifin güzel yanı, dilediğiniz şekilde yapabilecek olmanız. Biz çikolata eklemeyi tercih ettik; sizler meyveli, sade, ya da krokanlı gibi farklı çeşitlerini deneyebilirsiniz. Bu tarz sütlü tatlılardan hoşlanıyorsanız bu link sizi oldukça memnun edecektir. O halde buyurun mutfağa, afiyet olsun!
Dilim Çikolatalı Muhallebi Tarifi İçin Malzemeler- 1 Litre Süt
- 6 Yemek Kaşığı Nişasta
- 5-6 Yemek Kaşığı Toz şeker
- 1 Yemek Kaşığı Kakao
- 1 Yemek Kaşığı Tereyağı
- 1 Paket Vanilya
- 1 Paket çikolata
- Tencereye sütü, şekeri, nişastayı ve kakaoyu alarak karıştırın. Ocağa alın ve sürekli karıştırarak kaynayıp, koyulaşana kadar pişirin.
- Kaynamaya başladıktan sonra ocağın altını kapatın. İçerisine vanilya, çikolata ve tereyağını ekleyip karıştırın. Kullanılacak borcamı suyla ıslatın ve fazla suyundan arındırın.
- Hazırladığınız muhallebiyi borcamın içerisine boşaltın. Oda ısısına gelen muhallebiyi buzdolabına kaldırın, en az 1 saat dinlendirin.
- Dinlendirdikten sonra uygun bir servis tabağına dikkatlice ters çevirin. Öncesinde borcamı su ile ıslattığınız için kolayca çıkacaktır.
- Üzerine kakao serpin ve servis edin. Afiyet olsun!