Yemeklik.com.tr 1 yıl önce
yemeklik #hamburger

Didiklenmiş Dana Burger

Öyle bir hamburger tarifi düşünün ki, eti yavaş yavaş pişiyor ve lokum kıvamında oluyor! Bu kıvamı tutturmanın zor olduğunu düşünüyorsanız yanılıyorsunuz, Vestel Ziyafet Pişirici baştan sonra kadar size bu süreçte eşlik ediyor. Dana but en leziz şekilde pişiyor, enfes bir lahana salatasıyla birlikte hamburger ekmeği arasında bir araya geliyor.

Restoranlarda yediğiniz hamburgerleri artık evde hazırlamak daha kolay! Didiklenmiş dana burger salatasıyla ve etin dokusuyla aklınızı başınızdan alacak. Bu ziyafete hazırsanız sizi mutfağa alalım!

Didiklenmiş Dana Burger Tarifi İçin Malzemeler
  • Hamburger için:
  • 500 Gram Dana But Eti
  • 1 Adet Soğan
  • 2 Diş Sarımsak
  • 4 Yemek Kaşığı Zeytinyağı
  • 2 çay Kaşığı Tuz
  • 1 çay Kaşığı Karabiber
  • 1 Su Bardağı Sıcak Su
  • 4 Adet Burger Ekmeği
  • Salata için:
  • 1/4 Adet Beyaz Lahana
  • 1/8 Adet Mor Lahana
  • 3 Yemek Kaşığı Mayonez
  • 2 Yemek Kaşığı Yoğurt
  • 1/2 Adet Limonun Suyu
  • 2 çay Kaşığı Tuz
  • 1/2 çay Kaşığı Karabiber
  • Pişirmek için:
  • 1 Adet Vestel Ziyafet Pişirici
Didiklenmiş Dana Burger Tarifi Nasıl Yapılır?
  1. Vestel Ziyafet Pişirici’nizi 5 numaralı Et Sote modunda çalıştırın ve içine zeytinyağını ekleyin.
  2. Eti kurulayıp tuz ve karabiberle masaj yapın.
  3. Hemen ardından soğanı iri küpler halinde doğrayın, sarımsakları soyun.
  4. Zeytinyağı ısınınca hazırladığınız bu malzemeleri renk alıncaya kadar soteleyin, sonrasında et sote modunu kapatın, sıcak suyu tencereye ekleyip pişiricinizin kapağını kapatın.
  5. Vestel Ziyafet Pişirici’nizin 1 numaralı Et modunu açın ve program bitene dek pişirin.
  6. Süre sonunda buharı tahliye edip kapağı açın ve çatal yardımıyla eti didikleyin. Bu aşamada etiniz istediğiniz kıvamda değil ise Et modunu yeniden başlatıp, bu işlemi etiniz istediğiniz kıvama gelene kadar tekrar edebilirsiniz.
  7. Salata için lahanaları ince şeritler halinde doğrayın ve havucu rendeleyin.
  8. Lahana ve havucu derin bir kaba alıp üzerine mayonez, yoğurt, limon suyu, tuz ve karabiber ekleyip spatulayla karıştırın.
  9. Ekmekleri ikiye bölün ve dilerseniz içini kızartın.
  10. Didiklenmiş etleri tencerede kalan et suyuyla harmanlayıp ekmeklere paylaştırın ve üstlerine yaptığınız salatadan koyup kapatın ve servis edin. Dilerseniz hemen öncesinde ekmeklere dilediğiniz sosu sürebilirsiniz. Ziyafet olsun 😍
Sütlü Soğuk Kadayıf

Sütlü Soğuk Kadayıf

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
11 ay önce
Vişneli Crumble

Vişneli Crumble

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
1 yıl önce
Malatya Usulü Salma Bulgur Pilavı

Malatya Usulü Salma Bulgur Pilavı

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
11 ay önce
Kabaklı Krep

Kabaklı Krep

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
11 ay önce
Bisküvili Tiramisu

Bisküvili Tiramisu

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
11 ay önce