Tam mevsiminde taze barbunyaları aylarca derin dondurucuda saklayıp afiyetle tüketmenin çok pratik bir yolu var. Öncelikle barbunyaların kabuklarını ayıklayıp bol suda yıkayın. Ardından süzüp çiğ olarak dondurucuda saklamak için buzdolabı poşetlerine yemeklik olarak porsiyonlayın. "Taze barbunya derin dondurucuya çiğ konur mu?" diyorsanız işte bu yöntem ile derin dondurucuda barbunyaları 6 ay kadar saklayabilirsiniz.
Barbunyaları derin dondurucuda daha uzun süre saklamak için şoklama yöntemini de kullanabilirsiniz. Kışlık barbunya hazırlamak için şoklama yaparak 1 yıl kadar saklayabilirsiniz. Her iki yöntemle de taze barbunyalarınızı aylarca sağlıklı şekilde tüketeceksiniz. Öyleyse haydi hazırlıklar için mutfağa!
Derin Dondurucuda Barbunya Tarifi İçin Malzemeler