Yemeklik.com.tr 11 ay önce
yemeklik #bakliyat

Derin Dondurucuda Barbunya

Tam mevsiminde taze barbunyaları aylarca derin dondurucuda saklayıp afiyetle tüketmenin çok pratik bir yolu var. Öncelikle barbunyaların kabuklarını ayıklayıp bol suda yıkayın. Ardından süzüp çiğ olarak dondurucuda saklamak için buzdolabı poşetlerine yemeklik olarak porsiyonlayın. "Taze barbunya derin dondurucuya çiğ konur mu?" diyorsanız işte bu yöntem ile derin dondurucuda barbunyaları 6 ay kadar saklayabilirsiniz.

Barbunyaları derin dondurucuda daha uzun süre saklamak için şoklama yöntemini de kullanabilirsiniz. Kışlık barbunya hazırlamak için şoklama yaparak 1 yıl kadar saklayabilirsiniz. Her iki yöntemle de taze barbunyalarınızı aylarca sağlıklı şekilde tüketeceksiniz. Öyleyse haydi hazırlıklar için mutfağa!

 

Derin Dondurucuda Barbunya Tarifi İçin Malzemeler
  • 500 Gram Barbunya
  • 1 Kase Su
Derin Dondurucuda Barbunya Tarifi Nasıl Yapılır?
  1. Barbunyaları bir kaseye alın.
  2. Barbunyaların kabuklarını ayıklayın.
  3. Ayıklanmış barbunyaları yıkayın. Üzerini geçecek kadar bir kase suda 5 dakika bekletin ve suyunu süzün.
  4. Çiğ olarak derin dondurucuda saklamak için barbunyaları tek kullanımlık porsiyonlara ayırarak buzdolabı poşetlerine koyun.
  5. Poşetin havasını elinizle batırıp alarak ağzını sıkıca bağlayın ve derin dondurucuya koyun. Bu şekilde buzdolabında 4 gün, derin dondurucuda ise 6 ay kadar saklanabilir.
Adanalı Makarna

Adanalı Makarna

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
1 yıl önce
Wookie Cookie

Wookie Cookie

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
11 ay önce
Dana Baconlu & Poşe Yumurtalı Burger

Dana Baconlu & Poşe Yumurtalı Burger

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
1 yıl önce
Mayasız Katmer

Mayasız Katmer

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
11 ay önce
Anne Kurabiyesi

Anne Kurabiyesi

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
1 yıl önce