Yemeklik.com.tr 11 ay önce
yemeklik #balik

Deniz Mahsullü Kokoreç

Siz hiç deniz mahsulleri ile hazırlanmış kokoreç yediniz mi? Biz yedik ve Yemeklik.com.tr’a özel olarak gerçekleştirdiğimiz çekimde tarifini de sizler için The Dish Room Restaurant Sous şefi Özgür Üstün'den aldık.

Az ama öz malzeme ve baharatların yardımıyla hazırlanan bu kokoreç inanılmaz lezzetli ve hafif.

The Dish Room Restaurant'tan tarifini aldığımız diğer lezzetlere de göz atabilirsiniz.

Deniz Mahsullü Kokoreç Tarifi İçin Malzemeler
  • 15 Gram Mini Kalamar
  • İç dolgusu için:
  • 50 Gram Tereyağı
  • 10 Gram Kuru Soğan
  • 3 Gram Sarımsak
  • 10 Gram Karides
  • 20 Gram Domates
  • 10 Gram Sivri Biber
  • 30 Gram ıspanak
  • 10 Ml. Beyaz şarap (arzuya Göre)
  • 5 Gram Dereotu
  • 5 Gram Maydanoz
  • 10 Gram Tuz
  • 3 Gram Kuru Kekik
  • Servisi için:
  • 50 Gram Kırmızı Dolmalık Biber
  • 20 Gram Kroton
  • 10 Gram çiğ Badem
Deniz Mahsullü Kokoreç Tarifi Nasıl Yapılır?
  1. Kalamarların iç dolgusunda kullanacağınız kuru soğanları çok küçük parçalar halinde doğrayın. Kabuğunu soyduğunuz domatesleri kuru soğanlarla uyumlu olacak şekilde kesin.
  2. Ortadan ikiye kesip, çekirdeklerini aldığınız sivri biberleri ince ince doğradıktan sonra küçültün. Ispanak, dereotu ve maydanozu incecik kıyın. Sarımsakları rendeleyin.
  3. Arzuya göre kısa süre (yaklaşık 2-3 dakika) haşladığınız ya da direkt olarak kullanacağınız temizlenmiş karidesleri diğer malzemeler gibi küçük parçalar halinde doğrayın.
  4. Tereyağını geniş bir tavada eritin. Doğranmış kuru soğan ve rendelenmiş sarımsakları katıp, hafif bir renk alana kadar soteleyin.
  5. Aralarda karıştırarak sırasıyla; doğranmış karides, sivri biber, domates ve ıspanağı ekleyin. Sote sebze ve karideslere arzuya göre kullanacağınız beyaz şarabı katıp, çektirin.
  6. Doğranmış dereotu, maydanoz, tuz ve kekik ilavesiyle harmanladığınız iç harcı soteledikten sonra ocaktan alın.
  7. Temizleyip, bol suda yıkadıktan sonra kuruladığınız bütün haldeki baby kalamarların içine hazırladığınız iç harcı doldurun.
  8. Malzemenin dışarı taşmaması için uç kısmını bir kürdan yardımıyla tutturarak kapatın. Hazır olan deniz mahsullü kokoreci, kızdırılmış ızgarada ters yüz ederek pişirin.
  9. Servisinde kullanmak üzere kroton ekmeklerini arzu ettiğiniz malzemelerle çeşnilendirip, fırınlayın. Sap kısmını kesip, çekirdeklerini çıkardığınız kırmızı dolmalık biberi ızgara ya da ocakta közledikten sonra blenderda püre haline getirin. Kabuksuz çiğ bademleri kısık ateşte renk alana kadar kavurun.
  10. Izgarada pişen baby kalamarların kürdanlarını çıkartın. Ortadan ikiye keserek, servis tabağına alın. Çektirilmiş kırmızı biber püresi, fırınlanmış kroton ekmekler ve kavrulmuş badem ilavesiyle servis edin. Sevdiklerinizle paylaşın.
Sağlıklı Brownie

Sağlıklı Brownie

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
1 yıl önce
Avokadolu Yumurta

Avokadolu Yumurta

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
11 ay önce
Ballı Bademli Lava Kek

Ballı Bademli Lava Kek

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
1 yıl önce
Kuru Üzüm Reçeli

Kuru Üzüm Reçeli

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
4 hafta önce
Tam Kıvamında Çilekli Magnolia

Tam Kıvamında Çilekli Magnolia

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
11 ay önce