Damla Sakızlı Kurabiye

2023-09-21 10:43:53 - Yemeklik.com.tr

Sakız ağaçlarından elde edilen bir reçine olan damla sakızı, ismini büyük çoğunluğunun elde edildiği Sakız Adası'ndan almaktadır. Ülkemizde de Çeşme Yarımadası'nda üretilen güneşte kurutulduktan sonra katı ve şeffaf bir görünüm kazanan küçük parçalar halindeki damla sakızları; sütlü tatlılar, krema, kahve ve kurabiye hamurlarına lezzet katmaya devam ediyor.

Damla sakızı seni kurabiye olarak görmek istiyoruz.

 

Damla Sakızlı Kurabiye Tarifi İçin MalzemelerDamla Sakızlı Kurabiye Tarifi Nasıl Yapılır?
  1. Kurabiyeye asıl lezzetini verecek olan damla sakızlarını, havanda bir tokmak yardımıyla toz haline gelene kadar dövün.
  2. Yumuşaması için oda sıcaklığında beklettiğiniz tereyağı, yumurta sarısı ve pudra şekerini karıştırma kabına alın.
  3. Krema kıvamına gelene kadar elinizle karıştırdığınız margarinkarışımına elenmiş un, mısır nişastası, kabartma tozu ve toz haline getirdiğiniz damla sakızlarını katın.
  4. Kurabiye harcını toparlanıp, kıvam alana kadar yoğurun. Kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde etmelisiniz, kullandığınız unun yoğunluğuna göre az bir miktar daha un ilave etmeniz gerekebilir.
  5. Mutfak tezgahı üzerine az bir miktar nişasta serpiştirin. Bir merdane yardımıyla yaklaşık 1 cm. kalınlığında açtığınız kurabiye hamuruna metal bir kalıp yardımıyla şekil verin.
  6. Tabanını yağlı kağıt yardımıyla kapladığınız fırın tepsisine hazırladığınız kurabiyeleri aralıklı olarak yerleştirin.
  7. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında 18-20 dakika, hafif bir renk alana kadar pişirdiğiniz kurabiyeleri oda ısısında 10 dakika kadar beklettikten sonra arzuya göre pudra şekeri ilavesiyle servis edin. Sevdiklerinizle paylaşın.

Daha Fazla Gönderi