Dağ Çileği Reçeli

2023-09-17 00:45:03 - Yemeklik.com.tr

Yok böyle bir güzellik. Rengi, kokusu ve lezzeti ile bildiğiniz çilekleri unutun. Dağ çileği, oldukça küçük boyutlarda olan bir yabani çilektir.

Taze olarak toplanıldığı gibi yenilebilen dağ çileği aynı zamanda da reçeli yapılarak ve şurubu yapılarak da tüketilebilmektedir. Dağlarda ve doğal ortamlarda yetişmekte olan bir çilek türüdür. Oldukça lezzetli ve sağlıklı bir meyve türüdür.

Dağ Çileği Reçeli Tarifi İçin MalzemelerDağ Çileği Reçeli Tarifi Nasıl Yapılır?
  1. Şeker ve su kaynatılır. Koyulaşınca tıkanmış ve süzülmüş çilekler ilave edilir.
  2. 5 dakika kaynatılınca çilekler plastik bir süzgeçle içinden alınır.
  3. Şerbet istenilen reçel kovanında koyulaşınca limon suyu ilave edilir.
  4. En son çilekler eklenir ve ocağın altı kapatılır.Afiyet olsun.

Daha Fazla Gönderi