Yemeklik.com.tr 1 yıl önce
yemeklik #recel

Dağ Çileği Reçeli

Yok böyle bir güzellik. Rengi, kokusu ve lezzeti ile bildiğiniz çilekleri unutun. Dağ çileği, oldukça küçük boyutlarda olan bir yabani çilektir.

Taze olarak toplanıldığı gibi yenilebilen dağ çileği aynı zamanda da reçeli yapılarak ve şurubu yapılarak da tüketilebilmektedir. Dağlarda ve doğal ortamlarda yetişmekte olan bir çilek türüdür. Oldukça lezzetli ve sağlıklı bir meyve türüdür.

Dağ Çileği Reçeli Tarifi İçin Malzemeler
  • 750 Gram Dağ çileği
  • 4 Su Bardağı Toz şeker
  • 3 Su Bardağı Su
  • 1/2 Adet Limon
Dağ Çileği Reçeli Tarifi Nasıl Yapılır?
  1. Şeker ve su kaynatılır. Koyulaşınca tıkanmış ve süzülmüş çilekler ilave edilir.
  2. 5 dakika kaynatılınca çilekler plastik bir süzgeçle içinden alınır.
  3. Şerbet istenilen reçel kovanında koyulaşınca limon suyu ilave edilir.
  4. En son çilekler eklenir ve ocağın altı kapatılır.Afiyet olsun.
İncirli Yulaf Lapası

İncirli Yulaf Lapası

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
11 ay önce
Sarı Mercimek Çorbası

Sarı Mercimek Çorbası

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
1 yıl önce
Kakaolu Fındık Ezmeli Kek

Kakaolu Fındık Ezmeli Kek

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
11 ay önce
Vişne Dolgulu Kepekli Kurabiye

Vişne Dolgulu Kepekli Kurabiye

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
11 ay önce
Gendime Çorbası

Gendime Çorbası

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
11 ay önce