Yemeklik.com.tr 1 yıl önce

Çörek Otlu Mini Tuzlular

Yapması 5 dakika bile sürmüyor ama pişerken evi saran mahlep kokusunun verdiği mutluluk paha biçilemez. Kıyır kıyır, ağızda dağılan, yedikçe yiyesiniz gelecek şahane bir tarif; çörek otlu mini tuzlular tarifi için sizi mutfağa alalım!

Çörek Otlu Mini Tuzlular Tarifi İçin Malzemeler
  • 100 Gram Tereyağı (oda ısısında Bekletilmiş)
  • 1/4 Su Bardağı Zeytinyağı
  • 1,5 Yemek Kaşığı çörek Otu
  • 1 Yemek Kaşığı Toz şeker
  • 1 Tepeleme çay Kaşığı Tuz
  • 1 Tatlı Kaşığı Mahlep
  • 1 Yemek Kaşığı Sirke
  • 1 Tepeleme çay Kaşığı Kabartma Tozu
  • 1 Adet Yumurta
  • 2,5 Su Bardağı Un
Çörek Otlu Mini Tuzlular Tarifi Nasıl Yapılır?
  1. Un ve yumurta sarısı hariç tüm malzemeleri bir karıştırma kabına alarak yoğurun, azar azar aldığı kadar un ekleyin. Ele yapışmayan yumuşacık bir hamur olacak.
  2. Yağlı kağıt serdiğiniz fırın tepsisine fındık büyüklüğünde parçalar yuvarlayarak yerleştirin.
  3. Üzerlerine yumurta sarısı sürün. Dilerseniz ekstra çörek otu, susam, çekirdek vs ile süsleyerek önceden ısıtılmış 180 derece fırında 10-12 dakika pişirin. Afiyet olsun.
Kabak Sıyırma

Kabak Sıyırma

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
1 yıl önce
Kolay Lazanya

Kolay Lazanya

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
1 yıl önce
Ev Yapımı Kaşar Peyniri

Ev Yapımı Kaşar Peyniri

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
1 yıl önce
Glutensiz Rafine Şekersiz Cheesecake

Glutensiz Rafine Şekersiz Cheesecake

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
11 ay önce
Sarımsaklı Tereyağı

Sarımsaklı Tereyağı

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
11 ay önce