Kabak Sıyırma
Kabak sevmeyenlere bile kabak yedirecek, Ege mutfağından lezzetli bir ... Hazırlaması inanılmaz kolay ayrıca ve beslenenler için oldukça uygun. Malzemeleri de her evde bulunan türden ve ekonomik.
Akşam veya öğle yemeklerinde severek tüketeceğiniz kabak sıyırma yemeği için malzemeleri tezgahınıza dizin ve tarifimizi bir kenara açın. Şimdiden ellerinize sağlık.
Kabak Sıyırma Tarifi İçin Malzemeler
- 4 Adet Kabak
- 1 Diş Sarımsak
- 1 Adet Büyük Boy Soğan
- 1 Adet Limonun Suyu
- 1/4 Demet Dereotu
- 2 Yemek Kaşığı Pirinç
- 1 Adet Küp şeker
- 1 çay Kaşığı Tuz
- 1/2 çay Bardağı Zeytinyağı
- 1 çay Bardağı Sıcak Su
Kabak Sıyırma Tarifi Nasıl Yapılır?
- Kabakları yıkayıp kuruladıktan sonra soyacakla kabuk soyar gibi kabaklardan şeritler elde edin.
- Zeytinyağını tencereye alıp soğanları ilave ekleyin ve renk alana dek kavurun. Kabakları ilave edip 6-7 dakika kadar arada karıştırarak pişirmeye devam edin.
- Üzerine limon suyunu ilave edin. Pirinçleri üzerine gezdirin şeker, su ve tuzunu ilave edip kısık ateşte pişmeye bırakın. Pişen kabakların üzerine dereotu serpiştirin.
Afiyet olsun.