Çıtırlı Patates Püresi

2024-07-25 12:07:38 - Yemeklik.com.tr

Çıtırlı patates püresi tarifi, klasik patates püresine çıtır baklava yufkası dokunuşuyla farklı bir boyut kazandıran, hem lezzetli hem de oldukça pratik bir tarif. Patatesler, tereyağı, karabiber ve sütle harmanlanarak enfes bir kıvama dönüşürken baklava yufkaları da çıtır bir katman oluşturuyor. Üzerine bolca rendelenmiş kaşar eklenerek fırınlanıyor ve muhteşem bir lezzete dönüşüyor. Misafirlerinizi şaşırtmak, kendinize farklı bir lezzet sunmak istiyorsanız ana yemeğin yanında nefis bir yancı olarak servis edebileceğiniz bu nefis tarif tam size göre.

Çıtırlı Patates PüresiTarifi İçin MalzemelerÇıtırlı Patates PüresiTarifi Nasıl Yapılır?
  1. Patatesleri bol tuzlu soğuk suya koyup yumuşayana kadar orta ateşte haşlayın. Haşlanan patatesleri süzüp içine tereyağı, karabiber ve süt koyup ezin.
  2. Fırın kabının tabanına pürenin yarısını koyup üzerine bir su bardağı rendelenmiş kaşar serpin. Kalan püreyi ve kaşarı da ikinci bir kat olarak yerleştirin.
  3. Yufkaları bir kasede zeytinyağı ile harmanlayıp elinizde büzerek tepsideki pürenin üzerine hafifçe bastırarak yerleştirin.
  4. Püreyi önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında üzeri kızarana kadar 20-25 dakika pişirin.
  5. Fırından çıkan sıcak püreyi 5-10 dakika dinlendirip servis edin. Afiyet olsun!

Daha Fazla Gönderi