Çıtır Sushi
Çiğ sushi sevmeyenlere veya yiyemem diyenlere kızarmış halini getirdik! Çıtır sushi tarifi, favori lezzetlerinizden olmaya aday. Haydi sizi bu enfes tarif için mutfağa alalım.
Çıtır Sushi Tarifi İçin Malzemeler
- 1 Yaprak Nori (yenilebilir Deniz Yosunu)
- 1 Adet Avokado
- 1 Adet Havuç
- 100 Gram Pirinç
- 1 Yemek Kaşığı Pirinç Sirkesi
- 1 Büyük çay Bardağı Panko (japon Ekmek Kırıntısı)
- 1 Adet Yumurta
- 1 Paket Surimi
- 1 Tutam Tuz
- 1 Tutam şeker
Çıtır Sushi Tarifi Nasıl Yapılır?
- Pirinci güzelce yıkayıp haşlayın. Haşlanan pirinci geniş bir kaba alın. Sirke, tuz, şeker karışımını ekleyip harmanlayın.
- Noriyi ikiye kesin.
- Elinizi ıslatın ve pirinçten alıp norinin üstüne yerleştirin.
- Ters çevirip surimi, avokado ve havucu yerleştirin.
- Streç filmle kapladığınız matla sıkıca sarın.
- Un, yumurta karışımı ve sonra pankoya batırıp kızartın.
- Dilimleyip soya sos ve sweet chilli (tatlı acı) sosla servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.