Çıtır Peynir Topları

2023-09-20 19:12:48 - Yemeklik.com.tr

Merhaba! Bugün Yunan mutfağından bir tarif paylaşacağım sizinle. Yunan tavernalarında oldukça meşhur ve özü sadece 2 malzemeden oluşuyor.

Yumurta beyazı ve peynir. Ben bugün biraz çeşitlendirdim. Kuracağınız sofralara meze olarak inanılmaz yakışacaktır. Yediğiniz zaman tüm ağzınızı lezzetiyle kavrayan bir tarif gerçekten de... Trikroketes adı ile bilinen çıtır peynir topları tarifi...

 

Çıtır Peynir Topları Tarifi İçin MalzemelerÇıtır Peynir Topları Tarifi Nasıl Yapılır?
  1. Herhangi bir peynir kullanabilirsiniz. Önemli olan sadece eriyen kıvamda bir peynir olması.
  2. Un ve yağ hariç tüm malzemeler birbirine geçene kadar karıştırılır. Yalnız galeta unu dikkatli ve yavaş yavaş eklenmeli. Kurabiye hamuru gibi tok bir kıvamı olacak. Cıvık olursa kızartırken dağılır. Çok koyarsanız ekmek gibi olur.
  3. Daha sonra hamurdan toplar yapılır.
  4. Hazırlanan toplar una batırılarak her tarafına gelmesi sağlanır. Fazla un topları silkeleyerek üzerinden atılır.
  5. En az 45 dakika buzdolabında dinlendirilir.
  6. 45 dakikanın sonunda derin bir tavada yağ iyice kızdırılır. Yağın kızdığını anlamak için içine bir tane hazırladığınız toptan atın. Yanında ufak ufak baloncuklar oluyorsa yağ kızmıştır. Hazırlanan topların hepsi birden yağa atılmamalı. Birbirine yapışarak dağılır yoksa.
  7. Kızgın yağa toplar atılır. Pişince kızaracak ve yukarı çıkacaktır. Rengi turuncuya döndüğünde yağdan alabilirsiniz. Afiyet olsun.

Daha Fazla Gönderi