Çıtır Patates Çubukları
2023-09-21 10:31:06 - Yemeklik.com.tr
Çıtır çıtır patates çubukları yapmak bu tarif ile çok basit. Evdeki malzemeler ile çıtırtısı uzaktan duyulacak patates kızartması için buyurun tarifimize! Afiyet olsun.
Çıtır Patates Çubukları Tarifi İçin Malzemeler- 4 Adet Orta Boy Patates
- 1 Tutam Tuz
- 1 Tutam Karabiber
- 2 Diş Sarımsak
- 1/4 Demet Maydanoz
- 2,5 Yemek Kaşığı Mısır Nişastası
- Kızartma İçin;
- 2 Su Bardağı Sıvı Yağ
- Patatesleri soyun, iri küpler halinde doğrayın ve tuzlu suda yumuşayana kadar haşlayın.
- Patatesleri süzüp sıcakken derin bir kaseye alın. Üstlerine ezilmiş sarımsak,tuz, karabiber ve toz halinde doğranmış maydanozla birlikte nişastayı da ekleyip eziciyle püre kıvamına gelene kadar karıştırın.
- Yağlı kağıt serilmiş ufak bir tepsiye karışımı alın ve spatula ile üstten sıkıca bastırıp derin dondurucuya kaldırın.
- Yaklaşık 2-3 saat sonra sertleşen harcı kalıp gibi tezgaha alın ve bıçakla dilimleyin. Dilimleri dilerseniz daha sonra kızartmak üzere derin dondurucuda saklayabilirsiniz.
- Sıvı yağı geniş bir tencerede orta ateşte ısıtıp patates çubuklarını aralarında boşluk kalacak şekilde yağ bırakın.
- Patateslerin tüm yüzeyleri renk alıp kızardıktan sonra havlu peçete üstüne çıkarın ve ardından sıcak olarak servis edin. Afiyet olsun.