Yemeklik.com.tr 1 yıl önce
yemeklik #borek

Çıtır Börek

Farklı pek çok iç harcıyla hazırlanabilecek çıtır börekler, içi fazla dolgun tarifinde olduğu üzere rulo şeklinde sarıldıktan sonra derin yağda kızarmak yerine fırında pişmeyi tercih ediyor. Yufkalara sürdüğünüz yumurtalı harç çıtırlık ve lezzetini üst düzeye çıkartıyor.

Fırın ve kızartma arasındaki mücadeleyi üst düzeyde hissettiren çıtır , çay saatinize borçlu. Geçen akşam gelememiş. Altın gününüz adına mutsuz, geçen sefer orada olamamış. Kahvaltılarınız adına üzgün, geçen sabah sizi uyandıramamış.

Sabah, öğlen, akşam, günde üç öğün yerim diyenleri malzemelere alalım, siz de üzülüyorsanız; bu akşam yapalım.

Çıtır Börek Tarifi İçin Malzemeler
  • Börek İçin:
  • 3 Adet Yufka
  • İç Harcı İçin:
  • 200 Gram Lor Peyniri
  • 1/4 çay Kaşığı Tuz
  • 1/4 çay Kaşığı Karabiber
  • 1/3 Demet Kıyılmış Maydanoz
  • Sosu İçin:
  • 1/2 Yemek Kaşığı Sirke
  • 1/2 Su Bardağı Sıvı Yağ
  • 1,5 Yemek Kaşığı Un
  • Üzeri İçin:
  • 1 Adet Yumurta Sarısı
  • 1 Yemek Kaşığı Susam
Çıtır Börek Tarifi Nasıl Yapılır?
  1. İç harcı için lor peyniri, maydanoz ve baharatları bir kasede karıştırın.
  2. Sosu için sıvı yağ, sirke ve unu ayrı bir kasede karıştırın.
  3. Yufkayı tezgaha serin ve fırça yardımıyla hazırladığınız sostan sürün.
  4. İkiye katlayın ve 6 eşit dilim şeklinde kesin. İç harçtan pay edin.
  5. Yanlarından içe katlayın.
  6. Rulo şeklinde sarın.
  7. Yağlı kağıt serili tepsiye dizin.
  8. Üzerine yumurta sarısı sürüp susam serpin.
  9. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 30 dakika, üzerleri kızarana kadar pişirin.
  10. Afiyet olsun!
Etli İsotlu Çiğ Köfte

Etli İsotlu Çiğ Köfte

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
1 yıl önce
Benekli Rulo Pasta

Benekli Rulo Pasta

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
11 ay önce
Paris Mash

Paris Mash

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
10 ay önce
Kıymalı Kaşarlı Baton Ekmek

Kıymalı Kaşarlı Baton Ekmek

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
1 yıl önce
Yumurtasız Supangle

Yumurtasız Supangle

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
1 yıl önce