Yemeklik.com.tr 2 ay önce
yemeklik #ramazan

Çırpma

Ege bölgesine gidildiğinde yeşil sebzelerin tariflerde daha sık kullanıldığı görülür. Doğanın bize sunduğu bu nefis kök sebzelerin başında ise ıspanak gelir. Ispanaklı börekten ıspanaklı yumurtaya, salatadan yemeğe kadar birçok enfes tarifin ana malzemesidir. Bugün sizin için Ege bölgesinde çok sevilen ve yapımı kolaylığıyla herkesin yapabileceği çırpma tarifini hazırladık. Orijinaline sadık kalarak yapılan bu enfes tarifi mutlaka deneyin.

Çırpma Tarifi İçin Malzemeler
  • 350-400 Gram Ispanak
  • 1-2 Dal Taze Soğan
  • 500 Gram Un
  • 500 Ml. Su
  • 1 Tatlı Kaşığı Tuz
  • 1/2 Su Bardağı Zeytinyağı
Üzeri için:
  • 1 Adet Yumurta Sarısı
  • 2 Yemek Kaşığı Zeytinyağı
Çırpma Tarifi Nasıl Yapılır?
  1. Ispanağı yıkayın, temizleyin ve ince ince kıyın. Ardından bir süzgeçte kurumaya bırakın.
  2. Taze soğanı da ince kıyın ve kuruyan ıspanaklarla karıştırın. Ayrı bir kapta unu ve suyu boza kıvamına gelene kadar çırpın. Kıvam alınca içine tuzu ekleyin.
  3. Geniş bir tepsiyi yağlayın ve içine boza kıvamındaki karışımın yarısından fazlasını yayın.
  4. Üzerine ıspanaklı karışımı eşit şekilde yayın. Ardından kalan boza kıvamındaki hamuru da üzerine dökün. Eğer karışım çok kıvamlıysa biraz daha su ekleyerek akışkan hale getirebilirsiniz.
  5. Yumurta sarısı ve zeytinyağını karıştırın, hamurun üzerine sürün. Önceden 180 derecede ısıtılmış fırında, üzeri kızarana kadar yaklaşık 30-40 dakika pişirin.
  6. Biraz dinlendirdikten sonra dilimleyip servis yapın. Afiyet olsun!
Ev Yapımı Karamelli Trileçe

Ev Yapımı Karamelli Trileçe

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
7 ay önce
Sokak Simidi

Sokak Simidi

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
7 ay önce
Şeftali Dolgulu Kurabiye

Şeftali Dolgulu Kurabiye

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
7 ay önce
Haşhaşlı Kakaolu Şekerpare

Haşhaşlı Kakaolu Şekerpare

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
7 ay önce
Şekli Şahane Açma

Şekli Şahane Açma

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
7 ay önce