Çipura Buğulama
Kış aylarının göz bebekleri çipuraları enfes bir pişirme olan buğulama yöntemi ile pişiriyoruz. Sonrasında karşımıza çatalda dağılacak enfes bir balık çıkıyor.
Tarifimizin videolu haline aşağıdan ulaşabilirsiniz:
Çipura Buğulama Tarifi İçin Malzemeler
- 1 Adet çipura
- 3-4 Adet Rendelenmiş Domates
- 1 Yemek Kaşığı Zeytinyağı
- 1/2 Yemek Kaşığı Tereyağı
- 6 Dal Maydanoz
- 2 Adet Köy Biberi
- 2 Diş Sarımsak
- 1 Adet Kuru Soğan
- 1 Adet Patates
- 1 Adet Limon
- 1 çay Bardağı Su
Çipura Buğulama Tarifi Nasıl Yapılır?
- Zeytinyağını çelik tavaya ekleyin 1 dakika kadar ısıtın. Yarım santim kalınlıkta halka halka doğradığınız soğanları şekillerini bozmadan tavaya dizin.
- 1 dakika sonra yine halka olacak şekilde verev doğradığınız biberleri tavaya dağıtarak ekleyin.
- Patatesi yarım santim kalınlıkta halkalar halinde doğrayıp tavadaki sebzelerin üstüne dizin.
- Sarımsakları da ince ince doğrayıp tavanın her tarafına dağıtın. Limonu halkalar halinde doğrayıp ekleyin.
- Yaklaşık 5 dakikadır tavada olan sebzelerin üzerine tuz gezdirin ardından domatesi püresini ve 1 çay bardağı su ilave edin.
- Çipurayı tavaya eklemeden önce görsellik için derisine birkaç çizik atın ve ardından bütün halde tavaya ekleyin.
- Tavanın boyutuna göre keseceğiniz yağlı kağıdı buruşturarak ıslatın. Buruşturduğunuz yağlı kağıdı açın ve tavanın üzerine örtün.
- Önceden ısıtılmış altlı üstlü fanlı 200 derecelik fırında 25 dakika pişirin.
- Tavayı fırından alıp pişirme kağıdını atın ve tereyağını parçalayıp sebzelerin üstüne ekleyin.
- 5 dakika fırında tuttuktan sonra tavayı fırından alın ve ince doğradığınız maydanozu üzerine serpin. 2-3 dakika dinlendirdikten sonra servise hazır. Afiyet olsun.