Çınarcık Kurabiyesi

2024-03-11 08:45:45 - Yemeklik.com.tr

Türk mutfağının eşsiz tatlarından biri olan Çınarcık Kurabiyesi tarifi ile misafirlerinizi ve sevdiklerinizi tatlı bir yolculuğa çıkarmaya hazır mısınız? Bu nefis kurabiyenin tarifiyle evinizde unutulmaz lezzetler yaratmanın zamanı geldi!

Çınarcık Kurabiyesi, adını yöresinden alan ve her lokmasıyla insanı mest eden bir tatlı. Üzeri şekerle ve fındıkla zenginleştirilmiş, kıyır kıyır bir kurabiye olan Çınarcık, Türk mutfağının geleneksel tatlarından biri. 

Ev yapımı Çınarcık Kurabiyesi tarifi, pratik ve lezzet dolu olmasıyla gönülleri kazanacak. 

Özel bir yere sahip olan bu tatlıyı evinizde denemek isteyenler için, bu tarif kılavuz niteliğinde. Şimdi, mis gibi kokan fırınınızı hazırlayın ve bu eşsiz lezzeti keşfedin! Afiyet olsun!

Çınarcık KurabiyesiTarifi İçin MalzemelerÇınarcık KurabiyesiTarifi Nasıl Yapılır?
  1. Derin bir kase içerisinde; Un, karbonat, tuz ve kabartma tozunu karıştırın.
  2. Üzerine ayçiçek yağı, yumurta, toz şeker ve yoğurdu ekleyin.
  3. Daha sonra portakal suyu ve portakal kabuğu rendesini de ekleyin. Spatula yardımıyla hiç un gözükmeyene kadar karıştırın.
  4. Elinizle yuvarlak şekil verdiğiniz hamurları fırın tepsisine yerleştirin.
  5. Üzerlerine yumurta sarısı, toz şeker ve fındık serpiştirin.
  6. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 25-30 dakika pişirin. Çınarcık kurabiyesi hazır. Afiyet olsun!

Daha Fazla Gönderi