Çin Salatası
Doyurucu salata tarifi arıyorsanız basmati pirinci içeriği ile besleyici ve glutensiz bir salata çeşidi olan Çin salatası size Dünya Mutfaklarının kapısını aralıyor. Bu pirinçli salata tarifi, renkleriyle gözünüze lezzetiyle damağınıza hitap edecek. Afiyetler!
Çin SalatasıTarifi İçin Malzemeler
- 1 Su Bardağı Basmati Pirinci
- 2 Adet Kırmızı Biber
- 1 Kutu Konserve Mısır
- 4 Adet Kornişon Turşu
- 1 Adet Havuç
- 6 Tutam Dereotu
- 2 Tutam Maydanoz
- 2 Yemek Kaşığı Zeytinyağı
- 1/2 Adet Limon Suyu
- 1 Tutam Tuz
Çin SalatasıTarifi Nasıl Yapılır?
- Pirinçleri bir kaba alın ve üzerini geçecek kadar sıcak su ekleyip 15 dakika bekletin. Suyunu süzün ve güzelce yıkayın.
- Tencereye 2 yemek kaşığı zeytinyağını alın. Üzerine 2 çay bardağı su ekleyin ve kaynamaya bırakın. Kaynayan suyun içerisine pirinçleri alın. Tuzunu ekleyip kapağını kapatın. Suyunu çeken pirincin altını kapatıp kapağını açın. Bir kaba alın ve iyice soğutun.
- İnce ince doğradığınız malzemeleri ekleyin. Limon suyu ve zeytinyağını ekleyerek güzelce karıştırın. Servis tabağına alın.
- Çin salatası tarifiniz hazır. Afiyet olsun!