Çilekli Haşhaşlı İrmik Tatlısı

2023-09-30 11:47:46 - Yemeklik.com.tr

Mutfağa girdim ve neler yapabilirim diye biraz dolabı karıştırdım. Elimde olan malzemelerle harika bir tatlı yaptım.

Bu mükemmel lezzetin ne kadar çabuk bittiğine inanamayacaksınız. Tam çilek mevsimiyken, üstelik tatlandırmaya bile ihtiyaç duymuyorsunuz.

Çilekli Haşhaşlı İrmik Tatlısı Tarifi İçin MalzemelerÇilekli Haşhaşlı İrmik Tatlısı Tarifi Nasıl Yapılır?
  1. Önce sosuyla başlamak istiyorum. Çilekleri sirkeli suda bir güzel yıkıyoruz ve ince halkalar şeklinde doğruyoruz.
  2. Daha sonra ocağa alıyoruz ve kısık ateşte suyunu salmasını bekliyoruz. Suyunun çok az uçtuğunda chia tohumlarınızı ekleyebilirsiniz.
  3. Karıştırıyoruz ve 1-2 damla limon damlatıyoruz. Reçel olarak kullanacaktım fakat tatlıma enfes bir tat verdi.
  4. Reçel olarak kullanmak isterseniz sıcakken kavanoza koyup ağzını kapatmanızı öneririm. 1 hafta içerisinde tüketebilirsiniz.
  5. Çilek sosumuzun soğumasını beklerken kekimizi yapalım. Önce 3 adet yumurtamızı çırpalım.
  6. Sonrasında süt ve yağımızı ekleyip tekrar çırpalım. Kalan tüm malzemeleri ilave edelim ve homojen bir şekilde karıştığından emin olduktan sonra yağladığımız kalıbımıza kek harcımızı döküyoruz.
  7. Önceden ısıtılmış fırında 15-20 dakika pişirelim. Fırından fırına değişiklik gösterebilir. Kontrol altında tutalım.
  8. Kekimiz pişerken 2 adet muzumuzu dilimleyelim. 1 dilim süzme peynir ve 2 yemek kaşığı balı ilave edip blender da karıştıralım. Ve buzdolabın da kekimiz soğuyana kadar dinlendirelim.
  9. Fırından çıkardığımız kekimiz soğuduktan sonra, üzerine muhallebimizi dökelim.
  10. Biraz bekledikten sonra çilek sosumuzu döküp dolaba kaldıralım. 1 gün beklemesi iyi olur. Ben sabırsız olduğum için kalıptan çıkardığımda sosum yayıldı. Siz sabırlı olun. Afiyet olsun.

Daha Fazla Gönderi