Yemeklik.com.tr 11 ay önce
yemeklik #tatli

Çilekli Alman Pastası

O yumuşacık keki, leziz kreması ve şık görüntüsüyle en sevdiğimiz tatlı tariflerinin başında geliyor Alman pastası. Klasik ve porsiyonluk Alman pastasından çok daha kolay şekilde hazırladığımız çilekli Alman pastamızı çok seveceksiniz.

Görüntüsü kadar tadı da güzel mis gibi mevsiminde çileklerle hazırlanan çilekli Alman pastası hazırlamak için haydi mutfağa! Çaylar Alman pastası için demlensin.

Çilekli Alman Pastası Tarifi İçin Malzemeler
  • Keki İçin:
  • 3 Adet Yumurta
  • 1 Su Bardağı şeker
  • 1 çay Bardağı (1 Parmak Eksik) Sıvı Yağ
  • 1 çay Bardağı (1 Parmak Eksik) Süt
  • 1 Yemek Kaşığı Yoğurt
  • 1 Paket Vanilya
  • 1 Paket Kabartma Tozu
  • 2 Su Bardağı Un
  • Kreması İçin:
  • 2,5 Su Bardağı Süt
  • 1/2 Su Bardağı Toz şeker
  • 3 Adet Yumurta Sarısı
  • 2 Yemek Kaşığı Un
  • 2 Yemek Kaşığı Mısır Nişastası
  • 1 Paket Vanilin
  • 1 Tatlı Kaşığı Tereyağı
  • 2 Yemek Kaşığı Sıvı Krema
  • İç Malzemesi İçin:
  • 1 Kase çilek
  • Üzeri İçin:
  • 1 Yemek Kaşığı Pudra şekeri
  • 1 Adet çilek
Çilekli Alman Pastası Tarifi Nasıl Yapılır?
  1. Derin bir kapta yumurta ve toz şekeri beyazlaşana kadar çırpın.
  2. Ardından sıvı yağı ve sütü ekleyin.
  3. Yoğurdu ekleyin ve tekrar çırpın.
  4. Son olarak vanilin, kabartma tozu ve unu eleyerek ekleyin ve 2 dakika kadar çırpın. Homojen bir kek harcı elde ettiğinizde hazır olacak.
  5. Kelepçeli ve yuvarlak kek, orta boy kalıbını yağlayın. Kek harcını dökün. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 35 dakika kontrollü olarak pişirin. Pişen keki tezgahta soğumaya bırakın.
  1. Kreması İçin:
  2. Tencereye toz şeker ve sütü koyup kaynamaya bırakın.
  3. Muhallebisi için yumurta sarısı, un, mısır nişastası ve vanilini derin bir kasede tel çırpıcı ile karıştırın.
  4. Kaynadıktan sonra yumurtalı karışıma bir kepçe dökün ve hızlıca karıştırın. Ardından yumurtalı karışımın tamamını tencereye dökün ve karışımı sürekli karıştırarak koyulaşıncaya kadar pişirin.
  5. Piştikten sonra ocaktan almadan önce tereyağını ve sıvı kremasyı ekleyin ve karıştırın. Üzerini streç film ile kapatıp oda sıcaklığında soğumaya bırakın.
  1. Çilekli Alman Pastası İçin:
  2. Soğuyan keki enlemesine ortadan ikiye kesin.
  3. Kekin alt tabanını bir servis tabağına yerleştirin ve kremanın tamamını ekleyip güzelce yayın.
  4. Çilek dilimlerini ekleyin.
  5. Kekin diğer yarısını üzerine kapatın ve buzdolabında en az 1 saat dinlenmeye bırakın. Servis öncesinde pastanın üzerine pudra şekeri serpin ve çilek ile süsleyin. Afiyet olsun!
Kestane Şekerli Kup

Kestane Şekerli Kup

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
11 ay önce
Sağlıklı Pizza

Sağlıklı Pizza

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
1 yıl önce
Zeytinyağlı Pirinçli Enginar

Zeytinyağlı Pirinçli Enginar

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
11 ay önce
Karnabaharlı Ragu Soslu Makarna

Karnabaharlı Ragu Soslu Makarna

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
1 yıl önce
Pastane Usulü Supangle

Pastane Usulü Supangle

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
1 yıl önce