Çilek Soslu Muhallebi
Çilekler tezgahta yerlerini almışken havalar ısınmaya başlamışken hem meyveli hem çikolatalı üç renkli bir tatlı yapalım mı? Çilek soslu muhallebi karşınızda.
Çilek Soslu Muhallebi Tarifi İçin Malzemeler
- Muhallebisi için:
- 1 Litre Süt
- 3 Yemek Kaşığı Nişasta
- 2 Yemek Kaşığı Un
- 1 Su Bardağı (1 Parmak Eksik) şeker
- 1/2 Paket çiğ Krema
- 1 Paket Vanilya
- Kakaolu kısmı için:
- 1 Yemek Kaşığı (silme) Kakao
- Beyaz kısmı için:
- 1 Tatlı Kaşığı Mavi Haşhaş
- Çilek sos için:
- 1 Kase çilek
- 3 Yemek Kaşığı şeker
- 1 Yemek Kaşığı Nişasta
Çilek Soslu Muhallebi Tarifi Nasıl Yapılır?
- Tencereye süt,un, nişasta, şekeri ekleyip koyulaşana kadar karıştırarak pişirin.
- Kaynamaya başlayınca altını kapatıp kremayı ve vanilyayı ekleyin ve iyice karıştırın. Mikser varsa iki dakika çırpın yoksa çırpma teli ile çırpın.
- Muhallebiyi ikiye ayırın, birinci beyaz kısmına haşhaş ekleyip iyice karıştırın. İkinci beyaz kısmına kakao ekleyin iyice karıştırın.
- Kaselere önce kakaolu kısmı koyun, birkaç dakika bekleyin hafif kabuk bağlasın, muhallebiler birbirine karışmasın. Sonra yavaş yavaş haşhaşlı kısmı koyun.
- Çilekli sosu hazırlayın. Bir kase dolusu çileği yıkayıp doğrayın, blenderdan ya da robottan geçirip üzerine nişasta ve şeker ekleyin ve kaynamaya kadar karıştırarak pişirin.
- Kaşık kaşık dikkatlice pudinglerin üzerine paylaştırın. Buzdolabında en az iki saat, vaktiniz varsa bir gece dinlendirin❤️